16. 05. 2024 - 22:13
HAOS U DVORANI: Navijački neredi u Crnoj Gori
907
Shares
HAOS U DVORANI: Navijački neredi u Crnoj Gori

HAOS U DVORANI: Navijački neredi u Crnoj Gori

16. 05. 2024 - 22:13
0
Shares

Huligani su večeras ponovo izazvali haos u Crnoj Gori, pošto su zbog navijačkih nereda veliki košarkaški derbi morali prekinuti Sutjeska i Budućnost.
Ekipe su se susrele u Nikšiću, gdje je Sutjeska ugostila Podgoričane, a na startu utakmice su u dvoranu upali navijači Budućnosti Varvari.U dvorani su ušli na otvoreni službeni ulaz, a ubrzo je došlo do incidenta s domaćim navijačima koji se nazivaju Vojvodama. Letjele su stolice i drugi tvrdi predmeti, a relativno brzo je reagovala policija i huligane odstranila iz dvorane.
Sudije su odlučile prekinuti derbi završnice crnogorskog prvenstva, a prvobitna ideja da se meč nastavi pred praznim tribinama brzo je odbačena jer se tome protivila Sutjeska. U trenutku prekida Budućnost je vodila rezultatom 36:26.

Prema informacijama portala RTCG iz Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, policija je obaviještena od strane Sutjeske da iz Podgorice neće biti dolaska organizovanih navijača Budućnosti Varvara, no oni su u Nikšić stigli u privatnom aranžmanu i napravili haos.

U incidentu je polomljen trocifren broj stolica, kojim su navijači gađali jedni druge, javili su mediji iz Crne Gore.

Učitaj još novosti