15. 05. 2024 - 13:55
UVEDEN KRIŠOM U BOLNICU Đoković jutros u tajnosti otišao na...
907
Shares
UVEDEN KRIŠOM U BOLNICU Đoković jutros u tajnosti otišao na snimanje glave u Beogradu, ovo je razlog

UVEDEN KRIŠOM U BOLNICU Đoković jutros u tajnosti otišao na snimanje glave u Beogradu, ovo je razlog

15. 05. 2024 - 13:55
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je jutros u tajnosti otišao na snimanje glave u Urgentnom centru u Beogradu.

Đoković je tajno uveden u prostorije Ugrentnog centra gdje je obavio preglede glave i požalio se da ga još uvijek boli od udarca bočice kojeg je pretrpio prije nekoliko dana, ali još nije poznato kakvi su rezultati snimanja, javljaju srbijanski mediji.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta je nakon meča na Mastersu u Rimu u kojem je pobijedio Corentina Mouteta krenuo dijeliti autograme navijačima.

Jedan od navijača se preko tribina naginjao u pokušaju da dobije autogram od najboljeg tenisera svijeta, a iz torbe mu je ispala flašica s vodom i pogodila Đokovića u glavu.

Đoković je već u narednom kolu doživio potpuno neočekivan poraz od Alejandra Tabila 6:2, 6.3, a američki neurolog dr. Sean Mullen je analizirao udarac i eventualne posljedice na Đokovićevo zdravlje.

Mullen nije isključuje da je Novak igrao slabo zbog tog udarca u glavu jer je taj dio mozga je ključan s funkcije povezanom s koordinacijom kretanja i senzornim informacijama koje se procesuiraju.

Nakon tog mišljenja poznatog neurologa, ali i sigurno konsultacija sa još stručnjaka, Đoković se odlučio danas otići na detaljne preglede koji bi mu trebale otkriti stvarno stanje mozga.

Učitaj još novosti