13. 05. 2024 - 22:55
DOŠLO ODOBRENJE?! Iako su ga navijači zadržali u Barci, Xavi...
907
Shares
DOŠLO ODOBRENJE?! Iako su ga navijači zadržali u Barci, Xavi odlučio prodati glavnog igrača i njihovog ljubimca

DOŠLO ODOBRENJE?! Iako su ga navijači zadržali u Barci, Xavi odlučio prodati glavnog igrača i njihovog ljubimca

13. 05. 2024 - 22:55
0
Shares

Španski stručnjak Xavi Hernandez i naredne sezone sa klupe će predvoditi jedan od najvećih klubova svijeta, katalonskog giganta Barcelonu.

Xavi je još početkom 2024. objavio da će na kraju aktuelne takmičarske godine napustiti kormilo ‘Blaugrane’, da bi ga nedavno čelnici kluba i mnogi navijači uspjeli uvjeriti da ostane.

Jasno je da čuveni nogometaš sredine terena uživa poseban status u Kataloniji, odnosno da važi za jednu od najvećih legendi u povijesti tima sa Camp Nou stadiona. Kao takvog ga pristalice Barce izuzetno poštuju.

Međutim, španski izvori danas su šokirali apsolutno sve navijače ovog kluba tvrdnjama kako je upravo trener Xavi pristao prodati jednog od najvažnijih igrača, Ronalda Arauja.

Katalonci su još uvijek u finansijskoj krizi i primorani su prodati neku od svojih najvećih i najskupljih zvijezda, a na Urugvajcu će izvjesno zaraditi 100 milijuna eura.

Više evropskih velikana dovodilo se u vezu sa dovođenjem stuba odbrane Barcelone, ali još uvijek nije definitivno poznato gdje će nastaviti karijeru. Prema svemu sudeći to neće biti ekipa čiji dres momentalno nosi.

Učitaj još novosti