13. 05. 2024 - 20:41
Prije meča na Parku prinčeva desio se veliki sukob Mbappea i...
907
Shares
Prije meča na Parku prinčeva desio se veliki sukob Mbappea i Al Khelaifija:

Prije meča na Parku prinčeva desio se veliki sukob Mbappea i Al Khelaifija: "Zidovi su se tresli"

13. 05. 2024 - 20:41
0
Shares

Prije nekoliko dana Mbappe je i zvanično objavio da će na kraju sezone napustiti ekipu PSG-a i da broji svoje posljednje dane u ovoj ekipi.

Cijeli svijet predpostavlja da če Mbappe svoju karijeru nastaviti u Real Madridu, dok se jedino pojedini navijači nekih drugih većih klubova nadaju nekom obrtu i potpisu sjajnog Francuza za njihov tim,piše sportsport.ba.

Kako javljaju francuski mediji, prije utakmice između PSG-a i Toulousea koja je odigrana u nedjelju predsjednik PSG-a tražio je objašnjenja od Mbappea zbog činjenice da ga nije spomenuo u oproštajnom videu, a sve nije završilo na miran način.

Ovog puta navodno su dotakli konačno dno kada je riječ o njihovom odnosu i definitivno nema mjesta za pomirenje. Između Kyliana Mbappea i Nasera Al-Khelaifija rastanak je poprimio neki vid sukoba u nedjelju navečer prije utakmice sa Toulouseom.

Kako tvrde Francuzi situacija je bila veoma napeta, a na kraju je sve kulminiralo sukobom između spomenutog dvojca.

Otkako je zvijezda PSG-a svom predsjedniku saopštila odluku da napušta Pariz na kraju sezone njih dvojica skoro da više nikada nisu ni razgovarali jedno sa drugim.

Njihova "veza" postala je jako hladna, a sve je izašlo na vidjelo prošlog petka kada se Mbappe u snimku u kojem je najavio odlazak iz PSG-a zahvalio svima osim Al-Khelaifiju.

Svima je bilo čudno da Mbappe niti jednu jedinu riječ nije imao za svog predsjednika, a sve to je uvrijedilo čovjeka koji mu je 2022. godine ponudio najunosniji ugovor u historiji fudbala. Sve je u nedjelju dobilo novu epizodu ili neki vid nastavka.

U želji da dobije pojašnjenje o tome zbog čega ga Mbappe nije niti spomenuo u svom videu predsjednik PSG-a insistirao je na organizovanju sastanka.

To se konačno i dogodilo na Parku prinčeva nešto više od sat vremena prije utakmice koju je PSG igrao sa ekipom Toulousea. Njih dvojica bili su sami u prostoriji, ali veoma brzo je miran razgovor prerastao u galamu i sukob.

"Zidovi su se tresli" prenosi jedan od svjedoka onoga što se događalo, a sve prenose mediji iz Francuske. Zbog sve što se dogodilo je čak i kasnilo zagrijavanje igrača PSG-a.

Koliko je bio iznenađen svim što se desilo navodno je prvi čovjek PSG-a naredio i Luisu Enriqueu da uskrati Mbappea aplauza tako što ga neće izvaditi iz igre do kraja utakmice.

Podsjetimo, odnosi između Mbappea i Al-Khelaifija pogoršali su se 9. februara, akda je Mbappe rekao da neće produžiti ugovor sa PSG-om i da na kraju sezone odlazi kao slobodan igrač.

Do zadnjeg dana su se u PSG-u nadali da će Mbappe promijeniti svoju odluku, ali očito je da on tome nije niti razmišljao.

Učitaj još novosti