11. 05. 2024 - 19:59
Čovjek koji je povrijedio Đokovića je fudbaler: Nije prvi put...
907
Shares
Čovjek koji je povrijedio Đokovića je fudbaler: Nije prvi put da je u centru pažnje cijelog svijeta

Čovjek koji je povrijedio Đokovića je fudbaler: Nije prvi put da je u centru pažnje cijelog svijeta

11. 05. 2024 - 19:59
0
Shares

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u petak je pogođen flašom u glavu poslije pobjede nad Corentanom Muteom u drugom kolu mastersa u Rimu.

Čovjek čija ga je flaša pogodila, Italijan Il Falco Mario Ferri, je fudbaler. Igra za Castel Di Sandro, italijanski niželigaški tim, a nastupao je i u Španiji i u San Marinu za ekipu Tre Fiori. Ima i jedan nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona za tu ekipu.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da je Derri u centru pažnje cijelog svijeta na sportskim događajima. U Kataru je utrčavao na teren na Svjetskom prvenstvu koje se igralo 2022. godine i slao poruke povodom rata u Ukrajini, oglašavao se i povodom statusa žena u Iranu gdje je navodio kako se žene ne poštuju u toj zemlji. Također, nosio je i LGBT zastavu.

Podsjećamo, flašica je ispala iz njegovog ranca i pogodila Đokovića u glavu. U prvi mah se nije vidjelo najbolje da li je do incidenta došlo slučajno.

Srećom, Đoković nije ozbiljnije povrijeđen i već dan nakon incidenta se pojavio sa kacigom. Na snimku koji se dijelio na društvenim mrežama se vidjelo da je dobro raspoložen.

I sam Italijan se oglasio nakon skandala i uputio izvinjenje Đokoviću. Prethodno je postojala informacija da je nestao. Umjesto toga Ferri je ostao da prati Masters turnir u Rimu, a danas je na društvenim mrežama pokušao da sve okrene na šalu objavivši sliku Đokovića i napisavši “Danas ću te gađati cijelim ruksakom”
Njegova objava, međutim, nije se svidjela mnogim navijačima srpskog tenisera, koji su sve shvatili kao provokaciju.

3880210-3131313-ff

Učitaj još novosti