10. 05. 2024 - 13:18
KLOPP ZAKASNIO NA KONFERENCIJU: O Nunezu, Villi, Dortmundu…
907
Shares
KLOPP ZAKASNIO NA KONFERENCIJU:  O Nunezu, Villi, Dortmundu…

KLOPP ZAKASNIO NA KONFERENCIJU: O Nunezu, Villi, Dortmundu…

10. 05. 2024 - 13:18
0
Shares

Kasnio je Jurgen Klopp na svoju pretposlednju konferenciju za medije u Premier ligi. A pred gostovanje Liverpoola Aston Villi (ponedjeljak od 21 sat) prvo pitanje za Nijemca bilo je o plasmanu Borussije Dortmund u Ligu šampiona.

“To je veliki, veliki uspjeh. Bit će zanimljivo za gledanje, veoma sam sretan zbog njih“, rekao je Klopp.

Prešlo se brzo na glavnu temu konferencije – gostovanje Aston Villi. Klop je govorio i o pobjedi na gostovanju Vijli u sezoni u kojoj je Liverpool osvojio Premijer ligu:

“To je bila veoma posebna pobjeda, 2:1. Imali smo jednu situaciju u svlačionici, uspjeli smo da je smirimo i da okrenemo meč. I to sa dva veoma posebna gola. Zaista smo željeli tu pobjedu, bila je veoma važna“, rekao je Klopp i očekivano dobio potpitanje o “situaciji u svlačionici“.

“Mala svađa između dvojice igrača. Ali, od mene nećete čuti imena. Mala situacija. Ovo je veoma posebna grupa igrača, a svašta može da se dogodi kada ljudi rade jedni sa drugima. To je normalno, riješili smo sve“, rekao je Klopp i prešao na današnje vrijeme:

“Gledao sam ih sinoć (u porazu od Olimpijakosa, prim.aut.). Vraćaju se danas. To je za Villu posljednja utakmica kod kuće u sezoni. I željeti će da odigraju dobro. Skoro pa su obezbijedili Ligu šampiona. Unai radi veoma dobar posao“.

“Unai je jedan od najboljih trenera. Neki klubovi nisu bili spremni da mu daju vremena, da ga sačekaju. Uvijek je imao jasnu ideju. Mnogo je pobjeđivao sa Sevillom. Izuzetno organizuje svoje timove, sjajno radi. Svi znamo koliko je teško kvalifikovati se za Ligu šampiona. Apsolutno izuzetno“.

Odgovorio je Klopp i na pitanje o trci za šampiona. Još jednom:

“To nije broj jedan na listi mojih prioriteta svakog jutra. Svi umijemo da pogledamo tabelu. Da li očekujem da izgube? City ima još tri utakmice. Teško je to predvidjeti. Arsenal ima dvije. Teško. I jedni i drugi igraju mečeve prije nas. Razgovarat ćemo u ponedjeljak ako i jedni i drugi izgube“.

Neko od novinara je pitao Kloppa i da li se plaši da eventualno ne bude suspendovan za posljednji meč u Liverpoolu:

“Dobio sam samo dva žuta kartona. Smirio sam se tokom godina. Ne moram da budem pored terena, ali to bi bilo kul. Pokušat ću sve, trudit ću se da ne ulazim u bilo kakve rasprave“.

Naravno, bilo je pitanja i o Darwinu Nunezu koji je nakon kritika posle meča sa Tottenhamom izbrisao sve fotografije u dresu Liverpoola sa svojih društvenih mreža i to je odmah pokrenulo spekulacije o njegovom odlasku iz kluba:

“Nema spekulacija. To je vjerovatno nešto što dolazi spolja. Ja ne učestvujem u tim stvarima više, ali to je samo jedna situacija u kojoj smo se našli. Nije bio sretan što je promašio. Nije imao sreće u mnogo situacija. Uradi sve kako treba i lopta ne uđe u gol. To je veoma teško. Nema drugog rejšenja nego da se kroz to prođe“.

Liverpool do kraja sezone ima još gostovanje Aston Villi i meč protiv Wolverhamptona kod kuće. Taj duel 19. maja biće posljednji na kome će tim voditi Jurgen Klopp

(n1info.ba)

Učitaj još novosti