10. 05. 2024 - 10:36
TURCI O KOŠMARU FENERA: "Džeko i Tadić htjeli su da se dovede...
907
Shares
TURCI O KOŠMARU FENERA:

TURCI O KOŠMARU FENERA: "Džeko i Tadić htjeli su da se dovede još jedan s Balkana, ali Kartal..."

10. 05. 2024 - 10:36
0
Shares

U Fenerbahčeu situacija nije dobra i čini se da će istanbulski klub unatoč svim velikim ulaganjima tokom ljeta i zime ostati uskraćen za trofeje.U Turskoj je dugo trajala bitka između Fenera i Galate, ali nakon nedavnog kiksa u gostima kod Konyaspora (0:0), očigledno je da će titula pripasti Galatasarayju, mada teoretski Fenerbahče ima još šansi s obzirom da tri kola prije kraja zaostaje šest bodova.

Trener Ismail Kartal je među rijetkima koji još vjeruje, pa je rekao da "još ništa nije gotovo i dok god nada postoji, mi vjerujemo". Ali jasno je svima, igračima i navijačima i samom predsjedniku Aliju Kocu da je stvar gotova i da će titula ope u vetrine ljutog rivala.

Pred meč 36. kola Superlige protiv Kayserispora, koja se igra u nedjelu, turski mediji objavili su detalje razgovora Edina Džeke, Dušana Tadića i prvog čovjeka kluba Alija Koca.Tvrdilo se da je bilo dosta problema između Kartala i igrača, da je iskusni defanzivac Leonardo Bonucci šutirao na vrata kada je saznao da nije u timu za utakmicu s Konyasporom.S druge strane, tvrdilo se da se trener Kartal žalio svom bliskom okruženju nakon kritika. Kako javlja Takvim, iskusni trener je rekao sljedeće:

"Srušio sam bodovni rekord, rekord po golovima. Imao sam niz od 19 pobjeda. Napravio sam ono što nijedan drugi trener nije mogao. Međutim, dobio sam velike kritike. Čak ni uprava ne stoji iza mene."

Prema posljednjim navodima, otkriven je početak problema koji su Edin Džeko i Dušan Tadić imali s Kartalom. Prema izvješću Sabaha, veza između dvije zvijezde i Kartala počela se istrošiti kada se nisu slagali oko nekog pitanja.

U dotičnoj vijesti objavljeno je da su Džeko i Tadić bili u sukobu s Kartalom oko taktičkih pitanja još od drugog pauze lige. Navedeno je da su dvije zvijezde zbog toga pokucale na vrata predsjednika Fenerbahčea.

Zabilježeno je da su tokom sastanka s predsjednikom dva kapitena izjavila da je imena neadekvatna te su predložili imena za pojačanja. Objavljeno je da je predsjednik Ali Koc također bio pozitivan o ovom prijedlogu.Shvaćajući savjete Džeke i Tadića kao logične i ispravne odluke, predsjednik je počeo razmišljati o pojačanju stručog štaba s čovjekom s ovih prostora zbog velikog broja igrača koji dolaze s Balkana (Džeko, Tadić, Krunić, Livaković...).

Na prijedlog dvojca na dnevni red došao je Zoran Mirković, koji se povukao nakon trenerske dužnosti Partizana. Mirković, koji je od 2000. do 2003. igrao za Fener i osvojio prvenstvo, ponuđen je Kartalu, ali Kartal je odbio taj prijedlog i zbog toga je došlo do napetih odnosa između njega i Džeke, Tadića i još nekih igrača.

Upravo nakon toga, Fener je zapao za krizu, počeli su igrati slabije, rezultati su bili sve lošiji, a to je sve ostavilo traga na sezonu u kojoj će izgleda biti veliki gubitnici.

Fenerbahče je ligu počeo sa 10 pobjeda i dugo je bio na vrhu, a onda je remijem protiv Alanyje u 25. kolu prepustio prvo mjesto Galati. Dugo ju je jurio, ali krenuli su neočekivani kiksevi, najprije 2:2 sa Sivassporom, zatim 0:0 sa Konyom.

Učitaj još novosti