05. 05. 2024 - 20:22
Čudna atmosfera na San Siru: Luda utakmica Milana, ali u...
907
Shares
Čudna atmosfera na San Siru: Luda utakmica Milana, ali u centru pažnje sedam zahtjeva Curve Sud

Čudna atmosfera na San Siru: Luda utakmica Milana, ali u centru pažnje sedam zahtjeva Curve Sud

05. 05. 2024 - 20:22
0
Shares

Fudbaleri Milana danas su na San Siru odigrali 3:3 s Genovom u 35. kolu Serije A, a mnogo se piše o zahtjevima njegovih Ultrasa.

Tim Stefana Piolija već je osigurao plasman u Ligu prvaka i nije bio rezutatski opterećen, pa je odigrao efikasan meč i remizirao 3:3 protiv Genoe, koja također nije imala poseban motiv danas.

Dva puta je Genoa vodila, ali Milan se dva puta vraćao i na kraju poveo, no gosti su uspjeli doći barem do boda. Strijelci su bili Florenzi, Gabbia i Giroud za Rossonere, a za goste Retegui i Ekuban uz autogol Thiawa.

Neposredno prije početka meča, ultrasi u Curva Sudu izložili su sedam transparenata tražeći "komunikacijsku strategiju, institucionalnu prisutnost, odgovarajuće potpise, koheziju, ambiciju i vještine". Na sedmom i posljednjem transparentu pisalo je: 'Pobjednički projekt kreće iz kluba'.

DAZN-ov izvjestitelj s terena, Davide Bernardi, potvrdio je da je atmosfera na San Siru danas prilično neobična: “Okruženje je vrlo čudno. Giroud je odmah pogledao prema transparentima".

“Što se tiče posjećenosti, Curva Sud nije rasprodana i vizualno je čudan efekt jer svi navijači sjede. Jedini znakovi prisutnosti bila su iskušenja da odgovore na pozive navijača Genoe”.

Navijači Milana ne mogu biti sretni zbog mnogih stvari. Njihov tim se posljednjih godina vratio na staze pobjedničke slave, ali ti uspjesi nisu u kontinuitetu i učestale promjene u rukovodećim strukturama značajno otežavaju kompletan proces napretka.

Milan je jedan od najvećih klubova i u Italiji i u svijetu i ima veliku bazi navijača koji ga izuzetno vole, ali s vremena na vrijeme na ovakav i sličan način iskazuju nezadovoljstvo radom u klubu.

Nakon 35 kola Milan ima 71 bod i drugi je, a Inter je odavno proslavio titulu. Rossoneri imaju šest bodova više od Juventusa, pa ostaje samo da se vidi hoće li do kraja biti drugi ili treći na tabeli, prenosi Radiosarajevo

Učitaj još novosti