05. 05. 2024 - 18:33
I šta da nakon svega čovjek misli o Luki Modriću? Napravio je...
907
Shares
I šta da nakon svega čovjek misli o Luki Modriću? Napravio je nezapamćeno za jednu zvijezdu Reala!

I šta da nakon svega čovjek misli o Luki Modriću? Napravio je nezapamćeno za jednu zvijezdu Reala!

05. 05. 2024 - 18:33
0
Shares

Luka Modrić je od subote najtrofejniji igrač Real Madrida, ali i na neki način i sinonim za skromnost pošto je zaista oduševio svojim potezom nakon što su Kraljevi po 36. put u klupskoj historiji postali prvaci Španije. 

Modrić je bez sumnje jedan od najpoznatijih igrača svijeta. Istinska zvijezda za koju se čulo na svakom uglu planete zemlje, ali opet nastoji da živi život običnog smrtnika.

Real Madrid je sa visokih 3:0 pobijedio Cadiz, dočekao poraz Barcelone od Girone (4:2) i titula je ozvaničena. Ispred stadiona Santiago Bernabeu igrače Kraljeva je čekao veliki broj navijača.

I dok su praktično svi igrači izlazili u skupocjenim vozilima i navijači su okupirali, jedan je manje-više ostao neprimijećen jer se vozio u taxiju. Bio je to Modrić.

Zaista zvuči nevjerovatno da je u noći kada je postao najtrofejniji igrač Reala Modrić svom domu otišao taxi prevozom zajedno sa svojom porodicom. Scenu možete pogledati ovdje.

Vozač koji je odbacio Modrića do njegovog doma je za vrijeme sigurno bio među najsretnijim ljudima na svijetu. Uz to, za pretpostaviti je da je dobio i debelu napojnicu.

Sve ovo je podsjetilo na scenu od prije desetak godina kada su se u taxi vozilu tokom priprema u Los Angelesu vozili Ronaldo, Kaka i Marcelo.

Inače, Modrić je i sinoć oduševio publiku na Bernabeuu. Bio je starter, upisao je asistenciju te na neki način sebi povećao šanse da ostane. Čak je i dobio novi nadimak.

Ugledna Marca je odlučila krunisati Hrvata sa imenom Luking Modrić. U njegovo ime su dodali riječi king što u prevodu sa engleskog na bosanski jezik znači kralj.

Inače, osim 38-godišnjeg osvajača Zlatne lopte po 25. trofeja kao igrači Reala još imaju Marcelo, Karim Benzema i Nacho Fernandez koji je zajedno sa Modrićem i kapiten u aktuelnom rosteru.

Zanimljivo da na kraju sezone Nachu baš kao i Modriću ističu ugovori. Defanzivac je već odlučio otići, dok se Modrić nada ostanku i okončanju karijere kao članu Los Blancosa.

Učitaj još novosti