04. 05. 2024 - 22:26
NAJAVIO MEČ SEZONE: Jakirović će na derbiju ispuniti želju...
907
Shares
NAJAVIO MEČ SEZONE: Jakirović će na derbiju ispuniti želju preminule majke

NAJAVIO MEČ SEZONE: Jakirović će na derbiju ispuniti želju preminule majke

04. 05. 2024 - 22:26
0
Shares

Bosanskohercegovačkog stručnjaka Sergeja Jakirovića pogodile su tužne vijesti u porodici uoči derbija sezone u Hrvatskoj, u kojem Dinamo gostuje Rijeci na Rujevici.Ova utakmica vjerovatno će odlučiti prvaka Hrvatske jer Rijeka i Dinamo vode veliku bitku za titulu, a svi su se pitali da li će Jakirović uopće sjediti na klupi Modrih sutra (nedjelja).Jakirović se obratio medijima pred derbi i potvrdio da će to biti slučaj, a kaže da će tako ispuniti želju preminule majke.

"Zahvaljujem svima koji su izrazili saučešće, bolnici Merkur, doktorima i osoblju, ali bolest je bila preteška. Odluka porodice je bila da nastavim posao, želja moje mame je isto bila takva. Nema druge nego nastaviti dalje, a mi ćemo sačuvati uspomenu na nju", izjavio je Jakirović.

Očekuje se i da će Jakirović imati paklen doček na Rujevici jer je na početku ove sezone iznenada napustio klupu Rijeke i prešao u Dinamo.

"Ne treba puno naglašavati, sastaju se dvije najbolje momčadi. Preskočili smo Rijeku, želimo odigrati hrabru, dobru utakmicu i uzeti tri boda", rekao je Jakirović i osvrnuo se na natpise odgovara li Dinamu i bod pošto je na tabeli ispred Rijeke:

"Hipotetsko pitanje. Želimo pobijediti, nismo to napravili na Rujevici ove sezone. Svjesni smo da je Rijeka goropadna na Rujevici, ali ako bude i bod, vidjet ćemo...", dodao je Jakirović.

Duel Rijeke i Dinama igra se u nedjelju od 19:30 sati, a prijenos je na Areni Sport.

Učitaj još novosti