02. 05. 2024 - 13:41
Borusija slavi igrača koji je "otjeran" iz Mančester junajteda
907
Shares
Borusija slavi igrača koji je

Borusija slavi igrača koji je "otjeran" iz Mančester junajteda

02. 05. 2024 - 13:41
0
Shares

Polufinalni meč Lige prvaka nam je donio pobjedu Borusije Dortmund protiv Pari Sen Žermena u Njemačkoj rezultatom 1:0. Najbolji igrač na terenu bio je nekadašnji član Mančester junajteda, Džejdon Sančo (Jadon Sancho) za kojeg protivnici nisu imali adekvatno rješenje. 


Službeni nalog Borusije Dortmund na Platformi X objavio je sliku Sanča (Sancho) uz jednu jako zanimljivu poruku. 

U opisu fotografije piše: "Svi mu dugujete izvinjenje, mi smo oduvijek znali kako on igra".  Njemački mediji prenose da je ova poruka upućena svima koji su sumnjali u kvalitete mladog Britanca, a posebno se odnosi na trenera Mančester junajteda Erika Ten Haga.

Naime nizozemski stručnjak nije u dobrim odnosima sa Sančom, nakon što ga je Erik jednom prilikom izbacio iz ekipe Junajteda.

Nakon tog perioda neizvjesnosti, Sančo se vratio u Dortmund, gdje je i stekao ime, na posudbu do kraja sezone.

Čini se da je ponovno pronašao svoje samopouzdanje i pružio možda svoj najbolji nastup od povratka u Njemačku protiv PSG. Sančo je protiv PSG bio zvijezda večeri iako nije postigao pogodak na toj utakmici. Fulkrug (Fullkrug) je postigao jedini gol na ovom susretu u prvom poluvremenu.

Britancu je trebalo vremena da se ponovno prilagodi tempu igre u Njemačkoj, ali u srijedu smo vidjeli klasičnu izvedbu Sanča koja pokazuje sav njegov talenat.

Engleski reprezentativac je izveo nevjerojatnih 11 uspješnih driblinga - najviše od bilo kojeg Engleza u Ligi prvaka.

Dortmund želi dovesti Sanča nazad u klub za stalno ovog ljeta, a razgovori sa čelnicima Junajteda se uveliko vode. 

Mančester junajted će nedvojbeno dobiti manje novca u odnosu na 73 miliona funti koliko su platili Borusiji da ga dovedu na "Teatar snova".

Učitaj još novosti