02. 05. 2024 - 09:51
Livaković ostao pri radikalnoj odluci: Turci ga ostavili u...
907
Shares
Livaković ostao pri radikalnoj odluci: Turci ga ostavili u nevjerici:

Livaković ostao pri radikalnoj odluci: Turci ga ostavili u nevjerici:

02. 05. 2024 - 09:51
0
Shares

Avantura Dominika Livakovića u Turskoj bi mogla potrajati samo jednu godinu. Hrvat je u posljednje vrijeme podigao formu, međutim ostao je pri radikalnoj odluci koju je donio još prije mjesec i pol. 

Sve je krenulo fizičkim napadom poslije meča sa Trabzonsporom. Jedan od navijača je udario Livakovića i hrvatski golman je tada odlučio da napusti Fenerbahče.

Razgovarali su klupski predstavnici s njim, trener Ismail Kartal pogotovo s ciljem da ga umire. Donekle su i uspjeli, ali ne i da ga nagovore da ostane na Bosforu.

Za Livakovića, jednog od najboljih evropskih golmana ne manjka interesan, međutim probleme je odlučio da mu postavi Fenerbahče i to sa (ne)realnim zahtjevom.Naime, Fenerbahče za Livakovića želi 10 miliona eura. O tome je već obaviješten i njegov menadžer koji je ostao u čudu i zapitao se ko će zapravo dati toliki novac za hrvatskog čuvara mreže.

U proteklom periodu počelo se nagađati o odlasku u Olympiacos, dok su odavno i na stolu ponude iz Saudijske Arabije, ali Fenerbahčeov zahtjev je ipak krupan.Razlog zašto u slavnom turskom klubu žele ovoliko novca je taj što smatraju da su mnogo veći klub od Modrih te da nije isto prodavati igrača iz Dinama i Fenerbahčea.

Inače, Fenerbahče je ranije ove godine udovoljio i poseban zahtjev kojeg je postavio Livaković što je rezultiralo znatno boljim izdanjima reprezentativca Hrvatske.

Posebno se Livaković popravio u posljednjim utakmicama. Sve je to rezultat odličnog posla sa trenerom golmana Sandrom Žufićem koji je angažovan upravo na insistiranje 29-godišnjeg Zadranina.

Gledajući statističke parametre prosjek Livakovićevih odbrana se povisio sa 44 posto uspješnosti nakon udaraca u kaznenom prostoru na 59 posto, dok udarce izvan svog kaznenog prostora sad brani sa 78 posto uspješnosti.

Učitaj još novosti