02. 05. 2024 - 07:48
Dončić povrijeđen odveo Dallas do velike pobjede: Nakon meča...
907
Shares
Dončić povrijeđen odveo Dallas do velike pobjede: Nakon meča jedva hodao i imao kratku poruku

Dončić povrijeđen odveo Dallas do velike pobjede: Nakon meča jedva hodao i imao kratku poruku

02. 05. 2024 - 07:48
0
Shares

Košarkaši Dallas Mavericksa noćas su gostujućom pobjedom nad Los Angeles Clippersima od 123:93 stigli na korak plasmana u polufinale play-offa zapadne konferencije NBA lige. Pobjedu su Mavericksi upisali na krilima briljantnog Luke Dončića, koji je uprkos povredi koljena zaigrao i nosio ekipu do jako bitne pobjede za vodstvo od 3:2 u seriji koja se igra na četiri dobijene utakmice.

Slovenac je bio nezaustaljiv za Clipperse i meč je okončao sa 35 poena, 10 asistencija i 7 skokova, a ostatak ekipe ravnomjerno je rasporedio poene pa ih je 15 ubacio Maxi Kleber, po 14 su dali Kyrie Irving i Jaden Hardy, a po 12 Derrick Jones Jr. i Dereck Lively II.
Kod tima iz Los Angelesa su sa po 15 ubačaja najbolji bili Ivica Zubac i Paul George, koji je imao i 11 skokova.U isto vrijeme su Boston Celticsi savladali Miami Heat sa ubjedljivih 118:84, a tako su s ukupnih 4:1 u četvrtfinalnoj seriji prošli u polufinale i nastavili pohod na šampionski prsten.

Sa po 25 poena su kod Celticsa najbolji bili Derrick White i Jaylen Brown, dok je skromnu noć sa 16 poena imao Jayson Tatum, koji je zato briljirao u skokovima (12).Na snimku poslije utakmice vidi se kako Dončić jedva hoda zbog povrede, a samo je kratko rekao: "Još jedna".
Boston u polufinalu čeka boljeg iz serije koju igraju Cleveland i Orlando, a trenutno Cavaliersi vode sa 3:2.

Učitaj još novosti