01. 05. 2024 - 14:48
KAKAV GOSPODIN! Nakon što je vratio Leicester u Premier ligu,...
907
Shares
KAKAV GOSPODIN! Nakon što je vratio Leicester u Premier ligu, Vardy režira transfer koji će mu obilježiti karijeru?

KAKAV GOSPODIN! Nakon što je vratio Leicester u Premier ligu, Vardy režira transfer koji će mu obilježiti karijeru?

01. 05. 2024 - 14:48
0
Shares

Čini se da polako dolazimo do kraja bajke Jamieja Vardyja sa Leicester Cityjem, jer je čuveni napadač je na pragu odlaska iz voljenog kluba.

Vardy je zabio dva pogotka u gostujućoj pobjedi Leicestera nad Preston North Endom sa 3:0 te se na taj način nakon ispadanja u niži rang nekadašnji prvak Engleske iz prvog pokušaja vratio u Premier ligu.

Legendarnom 37-godišnjaku sa popularnim ‘Lisicama’ ugovor ističe na kraju aktuelne sezone i postoje ozbiljne nedoumice oko njegove budućnosti na King Power stadionu.

Vardyjeva priča sa Leicesterom traje od 2012. godine, a sada se prema najavama sa Otoka sprema nova, dok bi bivši engleski reprezentativac ovog puta mogao završiti čak u trećoj ligi.

Naime, Wrexham je klub koji isto tako na svoj način posljednjih godina ispisuje stranice povijesti. Napredak ovog tima je nestvaran i u novoj sezoni će igrati u League One. Pojedini izvori upravo ovaj klub spominju kao posljednju Vardyjevu destinaciju u karijeri.

Bila bi to zaista još jedna nevjerovatna priča u režiji zvijezde Leicestera, koja je svoje ime stekla u nižim ligama prije nego što se pridružio ‘Lisicama’.

Učitaj još novosti