01. 05. 2024 - 11:11
TRANSFER ŽIVOTA! Sheffield ispao u Championship, a Ahmedhodžić...
907
Shares
TRANSFER ŽIVOTA! Sheffield ispao u Championship, a Ahmedhodžić odlazi u tim iz vrha Premier lige

TRANSFER ŽIVOTA! Sheffield ispao u Championship, a Ahmedhodžić odlazi u tim iz vrha Premier lige

01. 05. 2024 - 11:11
0
Shares

Sheffield United oprostio se od Premier lige i za očekivati je da će nekoliko nogometaša ovog kluba otići već u ljetnom prijelaznom roku.

Prošle sezone je veoma dominantno Sheffield izborio plasman u Premier ligu, no ove takmičarske godine se dobija utisak da je igrače sa Bramall Lanea “nabijao” ko je stigao.

Međutim, odlični bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić se ipak izdvojio među malo onih kvalitetnih članova ekipe i sada ga čeka sasvim zasluženo transfer života.

Aston Villa je klub u kojem bi, barem ako je vjerovati najnovijim informacijama sa Otoka, ‘Zmaj’ trebao nastaviti karijeru. Naime, odlazak Clementa Lengleta iz Birminghama otvorio je prostor za dolazak Ahmedhodžića.

U slučaju da do transfera u Villu zaista i dođe, 25-godišnji defanzivac bi mogao zaigrati i Ligu prvaka, obzirom da je tim sa Villa Parka blizu plasmana u najelitnije klupsko takmičenje.

Pored svega toga bi Ahmedhodžić dobio šansu da zaigra pod trenerskom palicom fantastičnog Unaija Emeryja, Španca koji se smatra jednim od najboljih stručnjaka na planeti.

Učitaj još novosti