01. 05. 2024 - 10:34
Fudbaler Bayerna dobio kritike koje će teško zaboraviti: "Nije...
907
Shares
Fudbaler Bayerna dobio kritike koje će teško zaboraviti:

Fudbaler Bayerna dobio kritike koje će teško zaboraviti: "Nije izgledao kao normalan"

01. 05. 2024 - 10:34
0
Shares

Bayern Minhen i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Meč u Minhenu je ponudio dosta uzbuđenja, ali odluka o finalisti ovosezonske Lige prvaka pada tek naredne srijede u Madridu.

Vodio je Real sa 0:1, vratio se Bayern preokrenuo na 2:1, zatim je Real izjednačio na 2:2, piše sportsport.ba.

Oba tim su postigla po jedan pogodak iz penala, strijelci su bili Kane i Vinicus, a kod rezultata 2:1 za Bayern penal za goste skrivio je fudbaler koji će utkamicu u Minhenu pokušati što prije da zaboravi.

Korejski reprezentativac Min- Jae Kim (27) je skirivo penal, a i prije toga je imao nekoliko kardinalnih grešaka koje na njegovu sreću igrači Reala nisu kažnjavali.

Čak je i kod prvog gola slabo ispratio Vinicijusa iako je lopta Kroosa bila savršena.

Po završetku utakmice Korejanac je dobio dosta kritika, a najžešći su bili u Italiji, tačnije novinar Sandro Sabatini i bivši fudbaler Andrea Ranocchia koji sada radi kao stručni konsultant u italijanskim medijima.

Kim je na početku ove sezone, tačnije u ljeto 2023. godine iz Napolija došao u Bayern, a Sabatini i Ranocchia su odmah pravili poveznice s Napolijem, ali ovosezonskim Napolijem koji igra katastrofalno iako su bili branioci titule u Italiji.

"Kim je izgledao kao Napoli ove godine, totalno van forme, tima, balansa. Nije izgledao kao normalan defanzivac, a recimo u Napoliju je bio super dok je igrao", rekao je Sabatini.

Ranocchia smatra da je korejski reprezentativac imao dosta problema po pitanju pokrivanja prostora.

"Dosta je rizikovao u nekim situacijama, vidjelo se da pravilno ne pokriva prostor. Napravio je tri velike greške i skrivio penal", rekao je biši italijanski defanzivac i nastavio:

"Vinicus mu je pravio dosta problema i to se vidjelo. Na njegovu žalost ova sezona nije kao prošla. Došao je do situacije da gleda samo da nabije loptu, makar i u svemir nego da ga protivnici pretrče."

Min-Jae Kim je došao sa 60 miliona eura iz Napolija, postao je jedan od najskupljih korejskih fudbalera u historiji, ali nažalost desila se i noć karijere koju jednostavno želi što prije izbrisati iz pamćenja.

Pojedini mediji su opisali igru Kima kao tragičnom.

Naravno, to je sve sastavni dio fudbala, a vidjet ćemo kakve će taktike Bavarci spremiti za revanš u Madridu i da li će Kim biti u kombinacijama.

Revanš u Madridu igra se iduće sedmice, tačnije osmog maja od 21 sat.

Drugi polufinalni susret u srijedu (1. maja) od 21 sat u Dortmundu igraju Borussia i PSG, dok je revanš tog meča na rasporedu sedmog maja.

Učitaj još novosti