30. 04. 2024 - 22:02
Svi slave čarobnjaka Tonija Kroosa, ali Real Madrid ima drugog...
907
Shares
Svi slave čarobnjaka Tonija Kroosa, ali Real Madrid ima drugog heroja iz sjene!

Svi slave čarobnjaka Tonija Kroosa, ali Real Madrid ima drugog heroja iz sjene!

30. 04. 2024 - 22:02
0
Shares

Sjajno prvo poluvrijeme gledali smo između Bayerna i Real Madrida nakon kojeg španski tim vodi rezultatom 1:0. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka večeras se u Minhenu sastaju Bayern i Real Madrid. Utakmica je počela u 21 sat.

Nakon prvih 45 minuta Real Madrid ima prednost od 1:0. Strijelac je nakon sjajne asistencije Tonija Kroosa bio Vinicius Junior.

Bivši igrač Bayerna i čarobnjak u veznom redu Kraljeva poslao je sjajnu loptu za Brazilca koji je savladao Neuera za prednost Los Blancosa.Treba, ruku na srce, istaći da je Kroosu itekako pomogao Kim. Daleko je istrčao na Viniciusa što se ispostavilo kao kardinalna greška, a Kroos je to iskoristio i poslao sjajnu loptu.

No, osim Kroosa i Viniciusa, Real Madrid u prvih 45 minuta sigurno ima još jednog heroja, narodski rečeno iz sjene, jer golmani su nekako uvijek u smjeni.

Golman može dobro braniti cijelu utakmicu, ali ako jednom pogriješi tragičar je. Napadač može da promašuje cijeli meč, ali ako u 90. minuti pogodi za pobjedu biti će junak.

Upravo je Andriy Lunin, golman Real Madrida, razlog zašto Bayern već u prvoj minuti nije stigao do prednosti koja bi sigurno promijenila tok utakmice. Pogledajte kakvu je odbranu upisao.Imao je ukrajinski čuvar mreže još neke odbrane u nastavku utakmice, no ova je sigurno najbolja i na neki način je i odredila dalji tok utakmice i ostaje nam samo da uživamo u drugom dijelu meča.

Učitaj još novosti