30. 04. 2024 - 10:36
NIJE ZABORAVIO: Kroos na Allianz Areni sprema osvetu čovjeku...
907
Shares
NIJE ZABORAVIO: Kroos na Allianz Areni sprema osvetu čovjeku koji mu je rekao da za njega u fudbalu više nema mjesta

NIJE ZABORAVIO: Kroos na Allianz Areni sprema osvetu čovjeku koji mu je rekao da za njega u fudbalu više nema mjesta

30. 04. 2024 - 10:36
0
Shares

Otišao kao vječni talent, a vratio se kao superzvijezda. Toni Kroos je iz Bayerna prešao u Real Madrid, gdje je postao jedan od najboljih svjetskih veznjaka i igrač kojem se svi dive. Večeras se vraća na Allianz Arenu i bit će Bayernova vjerovatno i najveća prijetnja zbog svojih magičnih dodavanja i ubacivanja.Toni Kroos će 14. juna najvjerovatnije vući konce njemačkog veznog reda na otvaranju Evropskog prvenstva u Minhenu. Tačno mjesec dana kasnije cijela Njemačka želi da proslavi naslov evropskog prvaka. To bi se pak poklopilo tačno s 10. godišnjicom njegovog prelaska iz Bayerna u Rael Madrid.

Iako Kroos ovo neće svečano proslaviti, njegova se računica od 14. jula 2014. više nego isplatila. Unutar jednog desetljeća, Kroos se razvio od kontroverznog bavarskog klimavog fudbalera ne samo do kolekcionara naslova, već i do neizostavnog vrhunskog igrača u Realu. Nijedan njemački fudbaler nije osvojio više međunarodnih naslova, uključujući pet puta Ligu prvaka. I nijedan drugi njemački fudbaler trenutno ne dirigira s tako velikim samopouzdanjem."Nažalost, to više ne možete izvući iz mene. Vi zapravo vjerujete u to, u tu sliku o sebi da želite biti uspješni", samouvjereno je objavio Kroos po povratku u njemačku reprezentaciju sredinom marta. Nacionalni selektor Julian Nagelsmann uvjerio ga je da nakon gotovo tri godine ponovo vodi ekipu na Euru 2024.

34-godišnjak je preuzeo ulogu i ponovo stavio njemačku igru ​​u svoje ruke, pa namjestio munjevit gol Floriana Wirtza u prvim sekundama povratka protiv Francuske. Njemačka je s Kroosom pobijedila i protiv Francuske i protiv Nizozemske nekoliko dana kasnije i ponovo naišla na euforiju baš na vrijeme, prije početka velikog turnira."On našoj igri daje određenu smirenost, daje nam ravnotežu, naravno i za mene osobno. Znam što mogu očekivati ​​od njega i znam svoju ulogu iza njega", rekao je njegov saigrač iz Reala i Njemačke Antonio Rüdiger, objašnjavajući sveprisutni utjecaj Kroosa na igri.

To nije uvijek bilo tako. Pogotovo tokom vremena koje je proveo u Bayernu, njegovo je značenje bilo potpuno drugačije. Između Bastiana Schweinsteigera, Francka Ribéryja, Arjena Robbena i Thomasa Müllera obično nije bilo prikladnog mjesta za Kroosa u rekordnom zvjezdanom ansamblu prvaka nagrađenom titulom “svjetske klase”.

Nakon naslova Svjetskog prvenstva u Brazilu, Kroos je prešao u Real i dobio mjesto i priznanje koje mu je godinama nedostajalo u Minhenu. "Ono što je radio na međunarodnim utakmicama u martu je ono što je radio u Real Madridu deset godina", rekao je bivši fudbaler Felix Kroos o svom bratu.

Sada kada se Toni Kroos vraća u Minhen na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, počasni predsjednik Bavaraca Uli Hoeness je u centru pažnje i svi se vraćaju na njegove riječi iz 2021. godine.

"Za Kroosa više nema mjesta u ovom fudbalu", rekao je Uli Hoeness nakon ispadanja u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Engleske 2021. i ocijenio Kroosov navodni mentalitet dodavanja kao "glavni problem" za eliminaciju Njemačke.

 

Učitaj još novosti