30. 04. 2024 - 08:33
TRANSFER NA POMOLU: Prošao je akademiju Chelseaja, a sada...
907
Shares
TRANSFER NA POMOLU: Prošao je akademiju Chelseaja, a sada potpisuje za Manchester United?

TRANSFER NA POMOLU: Prošao je akademiju Chelseaja, a sada potpisuje za Manchester United?

30. 04. 2024 - 08:33
0
Shares

Crveni đavoli u ljetnom prelaznom roku spremaju remont ekipe, a kao prva meta za dovođenje je označen igrač koji je prošao akademiju ChelseajaKompanija Ineos, čiji je vlasnik Jim Ratcliffe, krajem 2023. godine je osigurala 25 posto udjela u Manchester Unitedu i na taj način je preuzela upravljanje nad klubom, odnosno svim fudbalskim operacijama, pa tako u ljetnom prelaznom roku planira remont ekipe.

Kako piše The Times, puno igrača bi moglo napustiti Crvene đavole, koji trenutno zauzimaju šesto mjesto u engleskom Premiershipu, koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a da bi sljedeće sezone napravili bolje rezultate, bit će potrebno dovesti i nova imena.Zbog toga je Ratcliffe, jedan od najbogatijih Britanaca, zadužio tehničkog direktora Jasona Wilcoxa i sportskog direktora Dana Ashwortha da se bave transfer politikom u ljetnom prelaznom roku, te da pronađu adekvatna pojačanja za Crvene đavole.Tako se kao prvo pojačanje kluba sa Old Trafforda u ljetnom prelaznom roku spominje Marc Guehi, fudbaler Crystal Palacea, koji ima ugovor sa svojim klubom još dvije godine, ali će engleska ekipa za njega tražiti 60 miliona eura.Kada bi otišao za navedenu cijenu, Guehi bi postao najveća prodaja Crystal Palacea ikada, jer trenutni rekord drži Aaron Wan-Bissaka, kojeg je United platio 55 miliona eura, a hoće li doći do transfera, ostaje nam da vidimo.

Inače, Guehi je prošao Chelseajevu akademiju, te je bio i na posudbi u Swanseaju, a Crystal Palace ga je 2021. doveo za 23 miliona eura. 

U aktuelnoj sezoni upisao je 26 nastupa, ali se trenutno oporavlja od operacije koljena kojoj je bio podvrgnut u februaru, pa se njegov povratak uskoro očekuje. 

(oslobođenje.ba)

 

Učitaj još novosti