29. 04. 2024 - 23:09
LEWA BRILJIRAO, CRVENI KARTON PRESUDIO! Barcelona nakon...
907
Shares
LEWA BRILJIRAO, CRVENI KARTON PRESUDIO! Barcelona nakon preokreta pobijedila Valenciju i zadržala drugo mjesto na tabeli

LEWA BRILJIRAO, CRVENI KARTON PRESUDIO! Barcelona nakon preokreta pobijedila Valenciju i zadržala drugo mjesto na tabeli

29. 04. 2024 - 23:09
0
Shares

Nogometaši Barcelone su u 33. kolu Primere pobijedili Valenciju rezultatom 4:2 i to poslije preokreta budući da su na poluvremenu gubili 2:1.

Barcelona je povela već u 22. minuti susreta preko Fermina Lopeza da bi Valencia veoma brzo preokrenula rezultat i to zahvaljujući golovima Huga Dura te Pepelua sa jedanaest metara.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu budući da je u četvrtoj minuti nadoknade gruzijski golman Giorgi Mamardashvili pogriješio, lopta je stigla do Lamine Yamala koji ga je prevario, a on je igrao rukom van kaznenog prostora što je bilo dovoljno za glavnog sudiju Ricarda De Burgosa da ga isključi sa susreta.

Brojčanu prednost je Barcelona iskoristila veoma rano u nastavku i to u 49. minuti susreta kada je Robert Lewandowski pogodio poslije centaršuta Ilkayja Gundogana iz kornera s lijeve strane.

Do kraja je Barca pokušala doći do pobjede, a u tome je uspjela u 83. minuti susreta kada je ponovo pogodio Lewandowski koji je pogodio ponovo nakon prekida da bi u 93. minuti Poljak kompletirao hat trick i postavio konačan rezultat susreta.

Zadržala je Barcelona drugo mjesto na tabeli sa 73 boda, 11 manje od vodećeg Real Madrida koji u sljedećem kolu može proslaviti titulu prvaka Španije dok je Valencia osma sa 47 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu Barcelona će gostovati kod Girone dok će Valencia na svom terenu dočekati sastav Alavesa.

Učitaj još novosti