29. 04. 2024 - 17:29
PODATAK KOJI UTJERUJE STRAH U KOSTI: Tuchel itekako ima...
907
Shares
PODATAK KOJI UTJERUJE STRAH U KOSTI: Tuchel itekako ima razloga za brigu pred okršaj s Realom

PODATAK KOJI UTJERUJE STRAH U KOSTI: Tuchel itekako ima razloga za brigu pred okršaj s Realom

29. 04. 2024 - 17:29
0
Shares

Ne može se dovesti u pitanje da će sadašnji trener Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) ostati upamćen kao jedan od najuspješnijih fudbalskih trenera svih vremena. 

Italijan je jedini čovjek koji je osvojio Ligu prvaka četiri puta kao menadžer, i jedini koji je osvojio naslov prvaka u svih pet najjačih evropskih liga.

Anćeloti neporažen protiv Bayerna 
Podjestimo, Real Madrid će igrati protiv Bajerna iz Minhena u okviru polufinala Lige prvaka.

Karlo se u svojoj karijeri susreo s gigantima Bundeslige osam puta kao trener i još uvijek nije poražen, pobijedio je šest puta i dva puta remizirao.

Tokom osmogodišnje vladavine Milanom, Anćeloti je igrao protiv Bajerna u Ligi prvaka šest puta. Na putu do osvajanja takmičenja u sezoni 2002/03, susreli su se sa Bajernom u grupnoj fazi, pobjeđujući ih 2:1 kod kuće i u gostima.

Tri sezone kasnije, timovi su se susreli u osmini finala, a strijelci u pobjedi od 4:1 za Italijane na San Siru bili su Inzagi (Inzaghi), Ševčenko (Shevchenko) i Kaka (Kaká), nakon što je prethodno bilo 1:1 u Minhenu.

Sastali su se ponovo u četvrtfinalu sljedeće sezone, sa sličnim ishodom, iako u obrnutom smjeru. Bajern je postigao gol u dubokoj nadoknadi vremena kako bi spasio neriješen rezultat
2:2 u Italiji, ali golovi Sedorfa (Seedorf) i Inzagija osigurali su impresivnu pobjedu u Njemačkoj za Milan.

Ostaje nam da vidimo može li Tuhel (Tuchel) postati prvi trener Bajerna koji je uspio pobijediti ekipu koju sa klupe vodi Karlo Anćeloti.

Protivnički igrači hvale trenera Reala
Njemački fudbaler, koji može igrati i u veznom redu i na desnom beku, analizirao je duel protiv Real Madrida a samim tim i figuru trenera Karla Anćelotija. 

Džošua Kimih (Joshua Kimmich) je pohvalio Italijana ali i neke igrače iz Real Madrida.

- Ne iznenađuje me uspjeh Anćelotija. Već je bio uspješan sa svojim načinom vođenja ekipa . Nažalost, nije bio toliko uspješan s nama, ali poznajem ga kao trenera. Znam tim koji ima, sa puno individualne kvalitete, puno mentaliteta. Možda je on savršen trener za ovaj tim - rekao je Kimih (Kimmich) za AS.

- Ništa lično nije bilo sa Karlom. Nije bilo lako igrati. Kada ste mladi, kao što sam ja bio, uvijek želite igrati i takmičiti se. U prvoj sezoni, kada ne igrate puno, razmišljate o tome šta je najbolje za razvoj vaše karijere - rekao je Kimih koji je razmišljao o napuštanju Bayerna Minhena.

Kimih će vjerovatno biti ponovo postavljen kao desni bek, i on će se morati suočiti se sa Vinisijusom (Vinicius) .

- Nažalost ili na sreću, obično se suočavate možda sa najboljim igračem druge ekipe ako igrate kao bek. Dobijate igrače poput Mbapea (Mbappe) i Vinisijusa, dva najbolja igrača u evropskom fudbalu trenutno. Znam da je Vini izuzetno jak u jedan na jedan situacijama. Kao i Kilijan. Tako da sam sretan što se suočavam s njim i takmičim se s njim - zaključio je reprezentativac Njemačke.

Učitaj još novosti