29. 04. 2024 - 14:52
Igrač Reala imao sve završeno s drugim timom, nazvao ga...
907
Shares
Igrač Reala imao sve završeno s drugim timom, nazvao ga Alonso, a on sada stiže u Leverkusen

Igrač Reala imao sve završeno s drugim timom, nazvao ga Alonso, a on sada stiže u Leverkusen

29. 04. 2024 - 14:52
0
Shares

Xabi Alonso nedavno je saopštio da će ostati u Bayer Leverkusenu i iduće sezone, te je već počeo da kroji listu igrača koje bi želio dovesti u ljetnom prelaznom roku. Na listi se nalazi već nekoliko imena, a jedno od njih je posebno interesantno.Alonso je oduševio fudbalski svijet jer je uspio ove sezone već da osigura titulu prvaka Njemačke s Bayer Leverkusenom za koji je ovo prvi trofej u historiji kada je Bundesliga u pitanju.

Mnogi su očekivali da će španski stručnjak na ljeto napustiti ekipu jer je imao na stolu ponude Liverpoola i Bayerna, ali je Alonso nedavno potvrdio da nema namjeru da još uvijek ide i da će sigurno biti na klupi Apotekara i u idućoj sezoni.

To je čelnike Leverkusena itekako obradovalo, a svi su se već bacili na posao kako bi bilo što spremniji za početak prelaznog roka jer je jasno da će biti određenih promjena u igračkom kadru.Njemački mediji pišu da Alonso već ima nekoliko fudbalera na listi želja kada je upitanju ljetni prelazni rok, a čini se da se jedno ime tu posebno ističe.

U pitanju je defanzivac Real Madrida, Nacho Fernandez, koji će na ljeto napustiti kraljevski klub kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor.Nacho se u prethodnom periodu povezivao s prelaskom u Inter i činilo se da je s prvakom Italije već sve dogovorio, ali sada su se pojavile informacije da se u sve uključio Bayer Leverkusen koji bi mogao pokvariti Interu posao.Njemački Kicker piše da je Alonso nazvao prije nekoliko dana Nacha Fernandeza i ponudio mu opciju dolaska u Leverkusen, te poručio da traži iskusnog defanzivca koji će predvoditi odbranu u novoj sezoni.

Alonso želi i u Ligi prvaka da napravi što bolji rezultat, a očito je da defanzivca Real Madrida vidi kao odlično pojačanje za odbranu.

No, s druge strane navijači Leverkusena nisu previše oduševljeni tim izborom i smatraju da je bolje da klub uloži novac u nekog mlađeg igrača.Nacho ima već 34 godine, ali ono što je sigurno za Alonsa i čelnike kluba najvažnije jeste da bi ga doveli bez obeštećenja s obzirom da će španskom defanzivcu isteći ugovor s Realom na kraju ove sezone.

Učitaj još novosti