29. 04. 2024 - 11:43
PETKOVIĆA VEĆ VIDE U DRESU TRABZONA,POJVIO SE PROBLEM PA...
907
Shares
PETKOVIĆA VEĆ VIDE U DRESU TRABZONA,POJVIO SE PROBLEM PA PORUČUJU:

PETKOVIĆA VEĆ VIDE U DRESU TRABZONA,POJVIO SE PROBLEM PA PORUČUJU: "Bruno je zbunjen"

29. 04. 2024 - 11:43
0
Shares

Nije tajna da je Bruno Petković velika želja čelnika Trabzonspora koji će i na ljeto krenuti po napadača zagrebačkog Dinama. No, turski mediji pišu da su čelnici Trabzona naišli na veliki problem i to zbog pojedinih klubova iz Superlige.Petković je prošlog ljeta bio na meti Trabzonspora i mnogi su hrvatskog reprezentativca već vidjeli u dresu tog kluba, ali na kraju je transfer propao u posljednji trenutak.

Trabzonspor prošlog ljeta nije bio dovoljno konkretan u završnici transfera kada je sve već bilo dogovoreno, a Petković je na kraju odlučio da ostane u Dinamu i produži ugovor, te je jasno da je donio dobru odluku.

Petkovića je u Trabzonu želio Nenad Bjelica koji je ubrzo nakon toga dobio otkaz, ali i sadašnji trener turskog kluba Abdullah Avci ne odustaje od napadača Dinama i uvjeren je da bi on bio odlično pojačanje za njegov tim.Turski mediji već nekoliko sedmica pišu da Trabzonspor sprema ponudu za Petkovića i da želi sve da završi što je prije moguće. Petković ima u ugovoru dvije klauzule za ljetni prelazni rok, te u Trabzonu su odlučni da to iskoriste.

Prva klauzula na snazi će biti od 1. do 15. juna kada je Petković moći da ide za dva miliona eura, a druga će važiti od 16. juna do 16. jula i tada će cijena ovog 29-godišnjaka biti 2.5 miliona eura.Jasno je da ta cijena ne predstavlja nikakav problem za Trabzonspor koji je spreman da aktivira otkupnu klauzulu, ali jasno je da prije toga moraju s Petkovićem dogovoriti uslove ugovora.Trabzon će mu ponuditi dosta veću platu od one koju ima u Dinamu, no mediji u Turskoj sada pišu da su čelnici ovog kluba naišli na novi problem.

Pojavila se informacija da Trabzonspor nije jedini klub iz Turske koji želi na ljeto angažovati Petkovića i da su se u borbu za napadača Dinama uključili pojedini klubovi iz Istanbula.

"Bruno Petković je zbunjen", glasi naslov u turskim medijima nakon što se pojavila informacija da su pojedini klubovi iz Istanbula također kontaktirali Hrvata, ali nije poznato o kojim timovima je riječ.Petkovića su već mnogi vidjeli u dresu Trabzonspora, ali navodno na stolu ima i ponude klubova iz Istanbula zbog čega hrvatski napadač ne želi da žuri s donošenjem odluke kako bi imao vremena da razmotri sve ponude.

Također, špekuliše se da Petković želi da sačeka završetak Evropskog prvenstva gdje će igrati s Hrvatskom i tada će odlučiti o svojoj budućnosti. To znači da od prve klauzule nema ništa, te da će na snazi biti cijena od 2.5 miliona eura što posebno raduje čelnike Dinama.

Učitaj još novosti