28. 04. 2024 - 21:10
Od svih igrača Bayerna Ancelotti je želio samo jednog: Perez...
907
Shares
Od svih igrača Bayerna Ancelotti je želio samo jednog: Perez mu je rekao -

Od svih igrača Bayerna Ancelotti je želio samo jednog: Perez mu je rekao -"Ne može!"

28. 04. 2024 - 21:10
0
Shares

Nakon nekoliko godina odsustva Real i Bayern će ponovo odmjeriti snage u Ligi prvaka. Bit će to dva istinska klasika elitnog klupskog takmičenja, ovaj put u polufinalu. Posebno će biti zanimljivo vidjeti Carla Ancelotti koji je trener Kraljeva, a svojevremeno je sjedio na klupi Bavaraca.  Real i Bayern imaju u svojim redovima niz vrhunskih igrača, a nekoliko dana pred prvi duel polufinala Lige prvaka otkrivena je zanimljiva informacija od prošlog ljeta.

Naime, Florentino Perez je već bio toliko fokusiran na dovođenje Kyliana Mbappea da se nije okrenuo planu B čak i kada mu je to Ancelotti predlagao.

Ancelotti je predlagao Perezu da krene po dovođenje Harryja Kanea, ali prvi čovjek Kraljeva za to nije želio ni da čuje već je rekao da ne može.Real Madrid je još prošlog ljeta odlučio sačuvati novac za Mbappea, tačnije za silne bonuse po potpisu ugovora. Perez je znao šta radi i blizu je da ostvari zacrtano.

Kao rezultat toga, niti jedan visoko cijenjeni napadač nije bio prihvaćen da zamijeni Karima Benzemu koji je otišao u Saudijsku Arabiju.Los Blancosi umjesto toga odlučili su se za ekonomičnijeg Joselua koji definitivno nije na nivou Kanea, a Englez je poslije toga završio u Bayernu.

Joselu je pokazao da se na njega može računati pošto je postigao neke od važnih golova te se može reći da je Perezu bilo pametno što je slijedio osjećajPodsjećanja radi, Mbappe je praktično već igrač Real Madrida, a posao će biti ozvaničen na kraju sezone.

Iako Bayern nema vrhunsku sezonu to se ne može reći za Kanea koji je kombinovano sa golovima i asistencijama učestvovao u čak 50 golova Bayerna.

Upravo će Englez predstavljati i najveću opasnost za Real u utorak navečer na Allianz Areni kada se igra prvi meč polufinala Lige prvaka.

Učitaj još novosti