28. 04. 2024 - 18:28
Pogledajte šta igrač Arsenala radi golmanu kod kornera: Oba...
907
Shares
Pogledajte šta igrač Arsenala radi golmanu kod kornera: Oba puta su postigli pogodak (VIDEO)

Pogledajte šta igrač Arsenala radi golmanu kod kornera: Oba puta su postigli pogodak (VIDEO)

28. 04. 2024 - 18:28
0
Shares

Nogometaši Arsenala slavili su rezultatom 3:2 na gostovanju velikom gradskom rivalu Tottenhamu i tako nastavili borbu za titulu prvaka, a ključne stvari kod kornera radio je stoper Ben White, iako nije postigao gol. Jedan od junaka Arsenala u pobjedi bio je Ben White, stoper koji je imao jasan zadatak da ometa golmana Tottenhama kod kornera. Upravo iz takvih situacija Arsenal je postigao dva gola i došao do krucijalne pobjede u finišu sezone.

Korneri su ove sezone najveće oružje Arsenala i ova ekipa je rekorder po broju golova iz takvih situacija. Menadžer Mikel Arteta angažovao je stručnjaka za kornere Nicolasa Jovera, a to donosi rezultat.Jover je danas zadužio Bena Whitea da ometa golmana Guglielma Vicarija, a to se ispostavilo kao ključni potez, koliko god ovakve stvari neko smatrao "prljavima".
White je kod svakog kornera bio blisko uz Vicaria, smetao mu da se kreće po petercu, a kod prvog gola Arsenala čak je pokušao skinuti rukavice italijanskom golmanu.White je otkopčavao Vicarijeve rukavice, a nekoliko sekundi nakon toga Arsenal je poveo rezultatom 1:0.
U 38. minuti novi gol Arsenala nakon kornera, ovoga puta za 3:0. Sada je White fizički smetao Vicariju i branio mu da izađe s gol-linije. Domaći su tražili prekršaj nad golmanom, ali je pogodak Kaija Havertza priznat.

Drugi gol pogledajte ovdje.

Arsenal je tako zabilježio jednu od najvažnijih pobjeda sezone za četiri boda prednosti na vrhu tabele u odnosu na Manchester City. Ipak, Građani Pepa Guardiole imaju dvije utakmice manje i još uvijek drže sve u svojim rukama, a prvu narednu igraju u nastavku dana na gostovanju Nottingham Forestu.

Učitaj još novosti