27. 04. 2024 - 17:36
PSG nakon Neymara želi srušiti još jedan transfer rekord za...
907
Shares
PSG nakon Neymara želi srušiti još jedan transfer rekord za igrača Barcelone

PSG nakon Neymara želi srušiti još jedan transfer rekord za igrača Barcelone

27. 04. 2024 - 17:36
0
Shares

Paris Saint - Germain spreman je Barceloni platiti 200 miliona eura za supertalenta Laminea Jamala (16), tvrdi španski Mundo Deportivo.

Bio bi to drugi najveći transfer u historiji nogometa, odmah iza Neymarova vrijednog 222 miliona eura, no španski medij navodi da ga Barcelona ne želi prodati, koliko joj god novca ponudili za iznimno mladog, ali sjajnog krilnog napadača.

Podsjetimo, Neymar je također iz Barcelone preselio u Pariz.

Mundo Deportivo otkriva da Yamalov agent Jorge Mendes pokušava uvjeriti katarske vlasnike Paris Saint – Germaina da se Barcelona ne namjerava odreći dragulja, koji je ove sezone upisao čak 44 nastupa i u njima postigao šest te asistirao za osam pogodaka. Također, Yamal je već i španski A reprezentativac sa šest nastupa i dva zabijena gola.

Barcelona u Yamalu, stoperu Pauu Cubarsiju (17), veznjaku Gaviju (19) i drugima vidi budućnost kluba, stoga ih ne želi pustiti iako ima finansijskih problema te mora zadovoljiti pravila finansijskog fair-playa.

Yamalov ugovor s katalonskim klubom vrijedi do ljeta 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 75 miliona eura. Podsjetimo, Le Parisien je također pisao da PSG u ljetnom prijelaznom roku planira krenuti po Yamala.

Francuski medij naveo je da Yamal u ugovor ima otkupnu klauzulu postavljenu na milijardu eura. Naravno, takva klauzula ne znači i da Barcelona toliko traži za njega, samo služi kao zaštita kluba od toga da netko aktivira neku od manjih klauzula i ostvari pravo pregovora s igračem bez da klub to može zaustaviti.

Učitaj još novosti