26. 04. 2024 - 23:08
RASPLET U CHAMPIONSHIPU: Asmir Begović "poslao" Leicester...
907
Shares
RASPLET U CHAMPIONSHIPU: Asmir Begović

RASPLET U CHAMPIONSHIPU: Asmir Begović "poslao" Leicester nazad u Premiership i rastužio Leeds

26. 04. 2024 - 23:08
0
Shares

Nogometaši Leicestera vraćaju se u engleski Premiership nakon samo jedne sezone provedene u drugom rangu tamošnjeg nogometa - Championshipu!
To je i zvanična informacija od večeras, kada je Leicester nazad ka Premiershipu poslao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović sa svojim Queens Park Rangersima.QPR je na domaćem terenu sa 4:0 deklasirao Leeds, koji je tako ostao bez šansi da ugrozi Leicester na vrhu tabele i Lisice su siguran putnik u Premiership.
Begović je blistao pred golom QPR-a večeras i sačuvao je mrežu netaknutom, a za ubjedljivu pobjedu ovog tima pogađali su Ilias Chair, Lucas Andersen, Sam Field i Lyndon Dykes.

Leicester je tako dva kola prije kraja siguran da će sezonu okončati na jednoj od prve dvije pozicije, koje vode direktno u Premiership.

Za drugo mjesto se bore Leeds i Ipswich, a jedan od ta dva tima će biti među timovima koji će igrati play-off za plasman u elitni rang engleskog nogometa.

Trenutno je Leeds drugi sa 90 bodova, ali i dvije utakmice više od Ipswicha, koji ima 89 bodova na trećem mjestu. Iza na mjestima koja vode u play-off slijede Southampton (84), WBA (72) i Norwich (72).

Šanse da se ugura na mjesta koja vode u doigravanje još ima samo Hull, koji zaostaje tri boda za Norwichem.

QPR našeg Asmira Begovića s večerašnja tri boda osigurao je ostanak u Championshipu.

(klix.ba)

Učitaj još novosti