26. 04. 2024 - 16:26
ŠPANSKI MEDIJI: Musa zbog straha nakon udarca srbijanskog...
907
Shares
ŠPANSKI MEDIJI: Musa zbog straha nakon udarca srbijanskog igrača odigrao najlošiju utakmicu za Real

ŠPANSKI MEDIJI: Musa zbog straha nakon udarca srbijanskog igrača odigrao najlošiju utakmicu za Real

26. 04. 2024 - 16:26
0
Shares

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa je na sinoćnjoj utakmici Real Madrida i Baskonije dobio udarac u grkljan kojeg je prije dvije godine i operisao, a španski mediji su pretrpljeni strah vidjeli kao glavni razlog zašto je as Reala odigrao najslabiju utakmicu od dolaska u Madrid.Još na početku utakmice srbijanski košarkaš Vanja Marinković je u prodoru i laktom u grlo udario bh. reprezentativca koji je pao na parket.

Musa se odmah uhvatio za grlo nakon čega je reagovao i ljekarsi tim Reala i ukazao mu prvu pomoć te je ustanovljeno da nije riječ o novoj povredi te je naš košarkaš nastavio meč.Ipak, bio je to "flashback" onoga što mu se desilo aprila 2022. godine i u ostatku utakmice Musa nije uspio da vrati fokus i psihički je bio izbačen iz igre, te je susret završio bez ijednog ubačenog poena uz šut iz igre 0/6 tokom 17 minuta provedenih na parketu.

Podsjetimo, Musa je 15. aprila 2022. godine morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem i čak je priznao da mu je život bio u opasnosti.

Udarac je proizveo frakturu dušnika, a Musa je naknadno bio pod stalnim ljekarskim nadzorom kako ne bi došlo do određenih komplikacija.

(klix.ba)

Učitaj još novosti