25. 04. 2024 - 18:18
IDE LI I OSMA TITULA? Ronnie O'Sullivan briljantno krenuo po...
907
Shares
IDE LI I OSMA TITULA? Ronnie O'Sullivan briljantno krenuo po najveći rekord u svijetu snookera

IDE LI I OSMA TITULA? Ronnie O'Sullivan briljantno krenuo po najveći rekord u svijetu snookera

25. 04. 2024 - 18:18
0
Shares

Najveće ime u svijetu snookera Ronnie O'Sullivan impresivnom partijom otvorio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Sheffieldu, gdje je danas savladao mladog Velšanina Jacksona Pagea rezultatom 10:1.

O'Sullivan je ove sezone stigao po najveći rekord u svijetu snookera, rekordnu osmu titulu prvaka svijeta. Trenutno je na diobi prvog mjesta zajedno s vječitim rivalom Stevenom Hendryjem sa po sedam titula, piše klix.

No, forma O'Sullivana sugeriše nam da bi vrlo lako mogao osvojiti osmu titulu. Ujedno, to bi značilo da je osvojio sva tri najveća turnira "triple-krune" u jednoj sezoni jer je prethodno osvojio UK Championship i Masters, a to nikada nije uspio u jednoj kalendarskoj sezoni tokom karijere.

U prvom kolu čekao ga je mladi Jackson Page, koji nije bio dostojan rival. Već nakon prve sesije, koja je odigrana sinoć, bilo je jasno da O'Sullivan ide u drugo kolo. Legendarni Englez je vodio 8:1 nakon prve sesije i preostalo mu je da danas dovrši posao.

O'Sullivan sinoć nije dao nikakve šanse mladom Velšaninu te je nanizao četiri half-centuryja te jedan trocifreni break. Jutros se vratio u drugu sesiju, osvojio prva dva frejma i tako na impresivan način otvorio najveći turnir u svijetu snookera.

Tako je Englez izborio plasman u drugo kolo Svjetskog prvenstva, a tu ga čeka još jedan Velšanin, ali ovoga puta znatno stariji i iskusniji - Ryan Day.

Učitaj još novosti