25. 04. 2024 - 14:00
Barcelona više ne traži trenera: "Zbog njih sam donio odluku..."
907
Shares
Barcelona više ne traži trenera:

Barcelona više ne traži trenera: "Zbog njih sam donio odluku..."

25. 04. 2024 - 14:00
0
Shares

Kao što je prethodno jučer najavljeno, Xavi Hernandez ostaje trener Barelone, a to je potvrđeno i maločas na press konferenciji za novinare.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta je danas u 13 sati zajedno s Xavijem došao na press konferenciju, pa su brojnim novinarima saopštili da će bivši veznjak još godinu dan biti na klupi Katalonaca.

"Barcelonaši, vjerujte u Barcu i vjerujte u ovaj projekt, jer je vrijedan toga. Imamo trenera s ljudskom kvalitetom, znanjem i neupitnim navijačem Barcelone kao što je Xavi Hernandez. Hvala vam puno.Xavi uživa apsolutno povjerenje Sportskog odbora i nadam se, također, navijača Barcelone. Održavanje stabilnosti projekta je dobra vijest. Sjetimo se da je to projekt koji je započeo praktički prošle godine i već je dobiven. Osvojio je Superkup i Ligu koju bih opisao kao povijesnu. Xavi je imao hrabrosti preuzeti tu odgovornost, stoga vjerujem da navijači Barcelone imaju pamćenje", rekao je Laporta u uvodu.

Xavi je u januaru najavio da će napustiti klub na kraju sezone i nekoliko puta potvrdio da neće odustati od svoje odluke.No, dobar odnos s predsjednikom, potpora igrača i navijača, Decoovo povjerenje, garancija kvalitetnih pojačanja za iduću sezonu i eventualne promjene u tehničkom timu, uvjerili su trenera da ostane u Barceloni.

"Očito je povjerenje koje sam ukazao svima bilo obostrano, također i s Laportom, Decom i Upravom. Navijači igraju vrlo važnu ulogu, pune stadion, navijaju... dobar dio odluke koju sam donio je zbgo njih. Ovaj projekt nije završen, ima kontinuitet i iskazali su mi veliku naklonost. Na našu žalost, u četiri dana stvari nisu krenule svojim tokom, ali vjerujem da će još puno uspjeha doći", rekao je Xavi.

"Mislim da je ovo najbolja odluka. Od sada pa nadalje, idemo raditi s entuzijazmom. Hvala svima puno", dodao je Xavi.

Inače, Xavi je preuzeo Barcelonu u novembru 2021. godine, a sa Blaugranom je osvojio jednu naslov prvaka u Primeri, kao i trofej španskog Superkupa. Prethodno je radio u Kataru gdje je vodio Al-Sadd.Barca je jedno vrijeme pokušavala pronaći novog trenera, no ta potraga je sada završena i sa Xavijem će pokušati da u novoj sezoni osvoji trofeje. Ova sezona je za zaborav, a jedino što je Kataloncima ostalo je La Liga, no i to je tek teorija jer madridski Real ima 11 bodova prednosti šest kola prije kraja.

Učitaj još novosti