25. 04. 2024 - 12:32
ZANIMLJIV IZBOR: NBA igrači birali najprecijenjenijeg...
907
Shares
ZANIMLJIV IZBOR: NBA igrači birali najprecijenjenijeg košarkaša lige

ZANIMLJIV IZBOR: NBA igrači birali najprecijenjenijeg košarkaša lige

25. 04. 2024 - 12:32
0
Shares

Francuski košarkaš i član Minnesota Timberwolvesa Rudy Gobert proglašen je za najprecijenjenijeg NBA igrača po izboru svojih kolega.

Rudy Gobert poznato je ime u svijetu košarke. 31-godišnji centar Minnesota Timberwolvesa važi za jednog od najboljih defanzivaca lige i trenutno je pod ugovorom od 205 miliona dolara.

Međutim, za dobar dio kolega iz NBA on je precijenjen košarkaš. U anketi koja je napravljena među njima 216 centimetara visoki Francuz je uvjerljivo pobijedioGobert je dobio čak 13.6 posto glasova kao najprecijenjeniji igrač NBA lige u ovom trenutku, a na listi su i brojna druga poznata imena.

Očekivano, svoje mjesto na listi je našao i košarkaš Washington Wizardsa Jordan Poole, ali i zvijezda Atlanta Hawksa Trae Young.Rudy Gobert igra svoju 11. NBA sezonu. Devet njih je proveo u Utah Jazzu, a posljednje dvije je član Minnesota Timberwolvesa.

Tri puta je francuski centar bio All-Star igrač, tri puta je osvajao najgradu za najboljeg defanzivca lige, a po jednom je bio najbolji skakač i bloker lige.Međutim, bez obzira na sve što je postigao kolege iz najjače košarkaške lige svijeta smatraju da je precijenjen i da nije tako dobar kakvim se predstavlja.

Oni definitivno znaju više od običnih smrtnika. Stalno su na parketu s njim i protiv njega i sigurno da dobro znaju šta govore.Trenutno je pod ugovorom s Minnesotom vrijednom 205 miliona dolara. Ove sezone uzet će 41 milion dolara, naredne 43.8, a godinu iza toga čak 46.6 miliona dolara.

Njemu će zbog ovih cifru biti sasvim svejedno šta ko misli o njemu. Čovjek je napravio strašan posao.

Reprezentativac Francuske ima još nekoliko dobrih sezona pred sobom. Ovog ljeta puni 32 i izgleda zaista pokretno i fantastično za čovjeka od 216 centimetara.

Učitaj još novosti