24. 04. 2024 - 12:00
DRAMA ŠAMPIONKE VIMBLDONA! Poznata teniserka objavila da se...
907
Shares
DRAMA ŠAMPIONKE VIMBLDONA! Poznata teniserka objavila da se razvodi: Muž napustio kuću i ODNIO MAČKU!

DRAMA ŠAMPIONKE VIMBLDONA! Poznata teniserka objavila da se razvodi: Muž napustio kuću i ODNIO MAČKU!

24. 04. 2024 - 12:00
0
Shares

Marketa Vondrušova iz Češke prošle godine je priredila veliku senzaciju kada je osvojila Vimbldon.

Čehinja je u finalu savladala veliku favoritkinju Ons Žaber u jednom od najnevjerovatnijih mečeva. Vondrušova je postala prva teniserka koja nije bila nosilac, a koja je osvojila najprestižniji teniski turnir.

I kada se činilo da joj u životu sve ide uzlaznom linijom, desio se šok. Vondrušova je objavila da se razvodi od muža Stepana.

Ova 24-godišnja Čehinja udala se za bivšeg tenisera u julu 2022. godine, godinu dana poslije vjeridbe. Ali, par je raskinuo poslije manje od 12 mjeseci. Poseban udarac za Marketu je bila činjenica da je Stepan odnio sa sobom mačku.

"Definitivno nisam sretna u posljednjih nekoliko nedjelja. Brak sa Stepanom je raskinut prije nekoliko nedjelja. Odselio se sa mačkom Frenkijem. Jednostavno nam nije išlo. Nije bilo ono što smo oboje zamislili, pa smo se dogovorili da ne budemo zajedno. Sada rješavamo formalnosti oko razvoda", objavila je Vondrušova.

3867618-20240423-21-06-48markta-simkov-vondrousov-marketavondrousova-fotografije-i-video-zapisi-ffFOTO: INSTAGRAM

Vondrušova je nedavno doživjela još jedan udarac u privatnom životu. Dok je igrala na mastersu u Indijan Velsu saznala da joj je deda na samrti. Spakovala se i vratila kući kako bi se oprostila od njega. Deda, koji je preminuo poslije nekoliko dana, bio je najzaslužniji za njenu karijeru u početku.

"Moj deda je bio osoba koja je bila uz mene na samom početku moje teniske karijere, bio je tu za sve važno. Bez njega nikada ne bih postigao ono što sam postigla u karijeri", poručila je ona povodom tužnog događaja.

Kurir sport

Učitaj još novosti