23. 04. 2024 - 20:59
SLOT SJEDA NA KLUPU REDSA: Nizozemac mijenja Kloppa na klupi...
907
Shares
SLOT SJEDA NA KLUPU REDSA: Nizozemac mijenja Kloppa na klupi Liverpoola

SLOT SJEDA NA KLUPU REDSA: Nizozemac mijenja Kloppa na klupi Liverpoola

23. 04. 2024 - 20:59
0
Shares

Liverpool je jako blizu imenovanja novog menadžera. To će po svemu sudeći biti Nizozemac Arne Slot.Jurgen Klopp odlučio je nakon devet godina napustiti klupu Liverpoola. Iskusni stručnjak želi da se odmori od posla, a rukovodstvo Redsa odavno je u potrazi za njegovim nasljednikom.

Kao potencijalne zamjene spominjali su se Xabi Alonso, Roberto De Zerbi i Ruben Amorim, no na kraju niko od njih neće zamijeniti Kloppa. Sada je prvi kandidat za menadžera Nizozemac Arne Slot.

Ovaj 45-godišnjak već tri godine veoma uspješno vodi ekipu Feyenoorda. Njegov tim igra veoma atraktivan i efikasan fudbal, a to je ono što na Anfieldu žele gledati.Direktni kontakti sa Slotom su već uspostavljeni. Uskoro će se zakazati još jedan sastanak na kojem će se raspravljati o ključnim dijelovima projekta.

Nizozemac je trenutno glavni favorit za menadžersko mjesto velikana s Anfielda i vidjet ćemo hoće li na kraju zaista i dobiti ovaj posao. Sve je veoma blizu realizacije.

Arne Slot je trenersku karijeru počeo u Cambuuru. Potom je vodio AZ Alkmaar, da bi u julu 2021. godine preuzeo Feyenoord i njegovo dovođenje se ispostavio kao pravi potez rukovodstva tima iz Rotterdama.

On je prošle godine osvojio titulu prvaka Nizozemske, ove je već uzeo Kup, a prvenstvo će završiti na drugom mjestu iza PSV Eindhovena, no sa plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka.Treba također napomenuti da je Slot vodio Feyenoord do finala prvog izdanja Konferencijske lige u sezoni 2021/2022, ali ga je u odlučujućem meču u Tirani nadmudrio Jose Mourinho s Romom (1:0).

Slot garantuje spektakl
Nizozemski novinar Marcel van der Kraan navodi kako je bilo samo pitanje trenutka kada će neki engleski klub pokucati na vrata Feyenoorda zbog Slota."Ne vjerujem da će ga Feyenoord spriječiti da dođe. Ipak, tražit će finu odštetu zbog činjenice da ima dvije godine ugovora."

"Igrači, klub i navijači ga vole i sigurno da ne žele da ode, ali morat će Liverpool platiti dobru odštetu. Uspješan je trener, napravio je od Feyenoorda šampione.

"Ovdje više nema šta osvojiti. Naredni korak je veća liga, a ne postoji veća liga od Premier lige. Bio bih iznenađen da ne prihvati ponudu Liverpoola", rekao je Marcel van der Kraan.

Učitaj još novosti