23. 04. 2024 - 19:06
HRVATSKI STRUČNJAK: Petar Šegrt otkrio zašto nije postao...
907
Shares
HRVATSKI STRUČNJAK: Petar Šegrt otkrio zašto nije postao selektor mlade reprezentacije Njemačke

HRVATSKI STRUČNJAK: Petar Šegrt otkrio zašto nije postao selektor mlade reprezentacije Njemačke

23. 04. 2024 - 19:06
0
Shares

Hrvatski nogometni trener Petar Šegrt je svojevremeno bio kandidat za selektora U21 reprezentacije Njemačke kao i za pomoćnika u stručnom štabu engleskog West Hama.
Nekadašnji trener Zvijezde, koji je sastav iz Gradačca vodio u najvišem rangu bh. nogometa, je u razgovoru za hrvatske medije otkrio da su mu ta dva velika posla propala zbog neobičnih razloga.

Na klupu U21 reprezentacije Elfa 2008. godine nije sjeo jer se nije želio odreći hrvatskog državljanstva kako bi dobio njemačko dok mu je posao sa Čekićarima propao jer su agenti koji su ga zastupali tražili previše novca.

"Sve je bilo dogovoreno sa Savezom, odnosno s direktorom Oliverom Bierhoffom, a njihov plan bio je da budem selektor U21 reprezentacije pa da nakon dvije godine postanem pomoćnik selektora A reprezentacije, svoga prijatelja Joachima Löwa. Međutim, stvar je stala kada su oni shvatili: 'Pa vi niste Nijemac!' Da, nisam imao njemačko državljanstvo, a svoga hrvatskoga nisam se želio odreći, a tako je i danas", kazao je bivši trener Zvijezde iz Gradačac u razgovoru za vecernji.hr i zatim otkrio zbog čega nije postao trener u stručnom štabu slavnog West Hama.

"Da, i to je praktički sve bilo dogovoreno s tadašnjim menadžerom Avramom Grantom, već sam bio u Londonu pripremao treninge. Bio bih trener zadužen za rad na terenu, a Grant bi vodio ekipu i obavljao druge poslove iz nadležnosti menadžera. Zašto je propalo? Zato što su agenti koji su me zastupali u tom poslu preko noći željeli podignuti moju platu za 300 hiljada funta, na što klub nije pristao. Tako sam ostao bez tog angažmana, a West Ham je umjesto mene angažovao Željka Petrovića (sadašnjeg trenera Zrinjskog op.a.)", dodao je.

Ovaj 57-godišnjak je aktuelni selektor Tadžikistana koga je prošle godine vodio do četvrtfinala Azijskog kupa gdje je poražen od Jordana rezultatom 1:0.

Učitaj još novosti