23. 04. 2024 - 18:02
NIKO NE ŽELI ISPASTI: U Konjicu se "ginulo" za svaku loptu, na...
907
Shares
NIKO NE ŽELI ISPASTI: U Konjicu se

NIKO NE ŽELI ISPASTI: U Konjicu se "ginulo" za svaku loptu, na kraju zadovoljniji gosti

23. 04. 2024 - 18:02
0
Shares

U prvoj utakmici 28. kola Wwin lige BiH sastali su se Igman i GOŠK, što je bio derbi u borbi za opstanak, a na kraju su timovi osvojili po bod odigravši 0:0.U prvoj utakmici 28. kola Wwin lige BiH sastali su se Igman i GOŠK, što je bio derbi u borbi za opstanak, a na kraju su timovi osvojili po bod odigravši 0:0.Do kraja prvog dijela Igman je dva puta prijetio preko iskusnog Hebibovića, ali je oba puta bivši fudbaler Sarajeva bio neprecizan.

Bilo je šansi i u nastavku meča. Novi pokušaj Hebibovića u 49. minuti, ali opet nedovoljno precizan. Minut kasnije dvije velike šanse za Igman. Prvo je Mešinovića izblokirao Šuta, a zatim Janketić glavom ne pogađa sa samo osam metara.Zatin u 55. minui Janketić pokušava nakon jedne duge akcije, no pravo u Vasilja. Hebibović je izblokiran, a umalo da sve to kazne fudbaleri gostujuće ekipe u 64. minuti, kada je Musulin šutirao sa 10 metara iskosa, no lopta ide pored gola.

U 75. minuti Denković se iskosa s lijeve starne naštimao na ljevicu i pokušao da iznenadi golmana gostiju no ovaj je bio siguran. Isti igrač je nedugo nakon toga uhvatio loptu na volej i sa neposredne blizine je poslao preko gola.

I na terenu i na tribinama je bilo dosta nervoze i napetosti, ali to je bilo i za očekivati s obzirom na važnost samog meča.

Kako je vrijeme odmicalo, umor je činio svoje, tempo igre je padao, ali borba na terenu za vaku loptu bila je i više nego očita, dok su igrači i klupe obje ekipe žustro reagovali na svaku odluku sudije. Uspjeli su gosti čak da zatresu mrežu domaćeg tima, ali je Šiško bio u ofsajdu.

Na kraju je završeno bez pobjednika i ovaj bod svakako više odgovara gostima koji su sada na osmom mjestu s 32 boda, Igman edveti sa 28, s tim da, ovisno o rezultatima Tuzle i Željezničara, može da padne i na 11. mjesto i nađe se u opasnoj zoni.

Željezničar dočekuje večeras Široki Brijeg, dok će Tuzla gostovati otpisanoj Zvijezdi u srijedu. Igmanu slijedi još jedan jako važan meč u borbi za opstanak na Tušnju protiv Tuzle već za vikend, dok će u Gabeli gostovati Željezničar.

Igman - GOŠK 0:0IGMAN: Ćeman, Mešinović, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Janketić, Ramić

GOŠK: Vasilj, Čoko, Batarelo, Radenović, Mihaljević, Musulin, Šuta, Gogić, Nižić, Ikić, Skorup.

Učitaj još novosti