23. 04. 2024 - 09:18
Turski arbitri poludjeli zbog penala Dominika Livakovića:...
907
Shares
Turski arbitri poludjeli zbog penala Dominika Livakovića: “Skandalozna pogreška”

Turski arbitri poludjeli zbog penala Dominika Livakovića: “Skandalozna pogreška”

23. 04. 2024 - 09:18
0
Shares

Hrvatski golman Dominik Livaković je skrivio kazneni udarac na utakmici Sivasspora i Fenerbahčea.

Fenerbahče je kiksao u napetoj utrci za naslov prvaka. Kod Sivasspora su odigrali samo 2:2, no veliku je buru podigao kazneni udarac u sudijskoj nadoknadi za konačan rezultat, koji je skrivio hrvatski golman Dominik Livaković.

Rey Manaj je primio loptu u kaznenom prostoru, izašao sam pred Livakovića, loše je šutirao pored gola, ali u nastavku akcije je došlo do kontakta između napadača Sivasspora i hrvatske jedinice. Uslijedila je VAR provjera, koja je trajala čak pet minuta, nakon čega je sudac pokazao na bijelu tačku.

To je razbjesnilo Fenerbahče, žustro su prosvjedovali, a čini se da su itekako imali razloga za to. Nakon utakmice spornu su odluku komentirali bivši turski suci zaključivši da je to – skandalozna pogreška!

“VAR sudac je donio skandaloznu pogrešku. Za koju situaciju je VAR pozvao suca? Za Livakovića? Pa on ne dolazi nekontrolirano. Livakoviću je noga na zemlji. Čak i ako je bilo kontakta, to nije bilo u trenutku kad je Manaj išao prema lopti“, kazao je Firat Aydinus, prenosi n1.

“Da se Livaković okliznuo, pomeo suparnika ili napravio nekontrolirani prekršaj, VAR bi pozvao suca i savjetovao mu da pogleda situaciju, čak i ako je lopta otišla u aut. VAR intervencija je bila prekrasna, čekalo se tri minute. Nije u redu čekati ovoliko dugo, postoji poluautomatski sustav ofsajda.

VAR sudac je pozvao suca zbog Livakovićeva poteza, da je bilo nekontroliranog kontakta, Hrvat je trebao dobiti i žuti karton. VAR intervencija je jako pogrešna”, kazao je Bahattin Duran, prenosi turski Miliyet.

Učitaj još novosti