23. 04. 2024 - 13:30
“Messijev tjelohranitelj” jedan je od najopakijih nogometaša...
907
Shares
“Messijev tjelohranitelj” jedan je od najopakijih nogometaša svijeta, ali sinoć je bio predmet ismijavanja cijelog svijeta (VIDEO)

“Messijev tjelohranitelj” jedan je od najopakijih nogometaša svijeta, ali sinoć je bio predmet ismijavanja cijelog svijeta (VIDEO)

23. 04. 2024 - 13:30
0
Shares

Leandro Paredes poznat je kao vrlo žestok igrač na nogometnom terenu, no sinoć je napravio nešto što ne pristaje njegovoj reputaciji.

Roma i Bologna su igrali vrlo važnu utakmicu Serie A, koja bi mogla imati ključnu važnost po pitanju plasmana u iduću sezonu Lige prvaka.

Na kraju je Bologna slavila sa 1:3 i inapravila veliki pomak ka plasmanu u najelitnije klupsko takmičenje na svijetu. Golove za goste su postigli El Azzouzi (14’), Zirkzee (45’) i Saelemaekers (65’), dok je za Romu pogodio Azmoun (52’).

Ipak, u centru pažnje je bio Argentinac Leandro Paredes, standardni reprezentativac Argentine, koji je neslužbeno dobio i nadimak Messijev tjelohranitelj.

On je nastao još u reprezentaciji, ali potvrđen je dok su igrali zajedno u PSG-u. Osim što je Messiju uvijek čuvao leđa tokom igre, Paredes bi uvijek bio prvi kad bi se “zagustilo” bilo gdje oko njegovog reprezentativnog kapitena.

Osim toga, riječ je o beskompromisnom veznjaku, koji s razlogom nosi reputaciju jednog od najopakijih nogometaša današnjice.

Ipak, tu reputaciju sinoć nije potvrdio.

Već u šestoj minuti utakmice našao se u jednom bliskom susretu s Bologninim napadačem Joshuom Zirkzeejem.

U jednom trenutku Paredes je pao na pod, držeći se za lice te se činilo da je možda došlo do nesportskog poteza napadača gostiju.

Ipak, Paredes je očito zaboravio da VAR danas sve vidi pa se brzo pojavila snimka na kojoj se vidi kako je došlo tek do blagog kontakta ramenom u prsa te da nikakvog udaranja u lice nije bilo.

Naravno, zbog spomenute reputacije, instantno je postao predmetom ismijavanja na društvenim mrežama, a sve je rezultiralo žutim kartonom za obojicu nogometaša.

Kako je to izgledalo, pogledajte:

 

Učitaj još novosti