23. 04. 2024 - 09:04
Hrvati tvrde: "Svjetski prvak je napadnut u Beogradu,...
907
Shares
Hrvati tvrde:

Hrvati tvrde: "Svjetski prvak je napadnut u Beogradu, povrijeđen je!"

23. 04. 2024 - 09:04
0
Shares

Kao udarna vijest u hrvatskim medijima jutros se pojavila informacija da je u Beogradu napadnut svetski i evropski prvak u kik-boksu iz Hrvatske u kategoriji do 86 kilograma, Nikica Radonić.

Portal Večernji list objavio je da su huligani napali njihovog boksera, koji je noć proveo u Hitnoj pomoći sa povredama noge, zbog čega je njegovo učešće u daljem toku Evropskog prvenstva u Beogradu pod znakom pitanja.

Riječ je o mladom bokseru iz Vrgorca koji nastupa za Boskerski klub Split.

On je pobjedom protiv Patrika Boruckog iz Poljske izborio plasman u četvrtfinale, ali je pitanje da li će moći da tu i nastupi.

- Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smješteni malo da protrčim i vježbam. U jednom trenutku u parku mi je prišao jedan tip sa leđa sa rečenicom "da vidim kako ti to radiš", dok su me druga dva njegova pomagača opkolila. Nisam bio sto posto siguran da li jedan od njih ima nož, pa sam se izmakao i prošao kraj ovog, a dok sam kretao sam izvrnuo nogu. Nisam pretrpio nijedan udarac, ali sam se srušio na nogu i završio u Hitnoj pomoći. Potom sam dobar dio dana proveo u policiji - rekao je Radonić za Slobodnu Dalmaciju.

Kaže da prognoze nisu dobre i da će morati najvjerovatnije da preda meč četvrtfinala.

- Natekla mi je noga, ne mogu se dobro da se oslonim na nju, da je borba za pet dana mogao bih ući u ring, ovako teško. Nisam očekivao ovo, to su vjerovatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku kako su mi poslije rekli u policiji.

Iz Boskerskog kluba Split stižu znatno drastičnije reakcije.

- Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog bokserskog saveza i Ministarstva spoljnih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportistima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se dignulo na noge u Hrvatskoj i Srbiji. Zar nije tužno da jedan mladi sportista ne može izaći pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi, a da na kraju mora strahovati hoće li ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija - bijesan je Radonićev trener iz kluba, Zvonimir Giljanović.

Učitaj još novosti