22. 04. 2024 - 12:27
Ten Hag je bivši, već se zna ime novog trenera Manchester Uniteda?
907
Shares
Ten Hag je bivši, već se zna ime novog trenera Manchester Uniteda?

Ten Hag je bivši, već se zna ime novog trenera Manchester Uniteda?

22. 04. 2024 - 12:27
0
Shares

Iako je Manchester United uspio da se plasira u finale FA Kupa mediji u Engleskoj pišu da je meč protiv Coventryja bila kap koja je prelila čašu kod Sir Jima Ratcliffea i da je odlučio da smijeni na ljeto Erika ten Haga, te da se već zna ko će biti novi trener kluba s Old Trafforda.Ten Hag već dugo vremena ima podršku čelnika Manchester Uniteda iako rezultati uopšte nisu ni blizu onoga što se očekuje.

Jučerašnji plasman Uniteda u finale FA Kupa je trebao donijeti Ten Hagu novu sigurnost, ali čini se da se to neće desiti. United je uz dosta muke nakon penala izbacio Coventry i prošao u finale, te prvi čovjek kluba nije bio impresioniran igrom.

Sir Jim Ratcliffe je pratio jučerašnji okršaj na Wembleyju u kojem je njegov tim vodio sa 3:0, a potom spašavao sve kada je Coventry došao do 3:3 i čak dao gol za pobjedu koji je ipak poništen.Manchester United je boljim izvođenjem penala uspio da prođe dalje, ali Ratcliffe je bio izuzetno razočaran igrom ekipe Erika ten Haga i navodno izgubio je strpljenje kada je nizozemski stručnjak u pitanju.

Engleski mediji jutros pišu da je Ratcliffe "prelomio" i odlučio da je vrijeme da se Ten Hagu zahvali na saradnji, te da je sada već skoro izvijesno da će Nizozemac na ljeto dobiti otkaz.Ratcliffe želi da prodrma stvari na Old Traffordu i jasno je da će to najbolje uraditi promjenom trenera koji se nije pretjerano dokazao na klupi Manchester Uniteda u prethodne dvije godine.

Čak se pojavila informacija da je prvi čovjek Uniteda već odlučio ko će biti novi trener. Navodno, njegova prva želja je Thomas Tuchel koji na ljeto napušta Bayern i biti će slobodan.To je potvrdio i novinar uglednog njemačkog Kickera, Georg Holzner, koji je objavio da je Ratcliffe već imao razgovor s Tuchelom i da je itekako zainteresovan da njemački stručnjak na ljeto preuzme Crvene đavole.

Tuchel je već radio u Engleskoj gdje je vodio Chelsea i ovom klubu uspio je donijeti titulu prvaka Evrope. Ratcliffe smatra da je Nijemac pravo rješenje i sada je jedino pitanje da li će se uspjeti dogovoriti oko ugovora.

Poznato je da ni Tuchel ne krije želju da se vrati u Premiership, a za njega bi dolazak u Manchester United sigurno bio najveći izazov koji može dobiti jer svi čekaju da se ovaj klub vrati u sami vrh, ali već deset godina im to ne polazi za rukom.Ten Hag je u United stigao na ljeto 2022. godine iz Ajaxa i od njega se mnogo očekivalo, ali to nije opravdao. Ima ugovor na još godinu dana, ali kako stvari stoje najizglednija opcija je njegov odlazak već na kraju sezone.

Učitaj još novosti