20. 04. 2024 - 18:04
NEOČEKIVANA ODLUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin novim potezom...
907
Shares
NEOČEKIVANA ODLUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin novim potezom iznenadio javnost

NEOČEKIVANA ODLUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin novim potezom iznenadio javnost

20. 04. 2024 - 18:04
0
Shares

Neočekivana vijest dolazi iz Madrida. Nakon poraza u Monte Carlu u polufinalu protiv Caspera Ruuda, odlučio je da neće igrati Mutua Madrid Open, prenosi Marca.

Svjetski broj 1 izostao je već prošle godine s turnira u glavnome gradu Španjolske. Tada su razlog bile tegobe koje je osjećao u desnome laktu. Ovaj put njegova odluka nije do kraja jasna. Sljedeći mu je turnir najvjerojatnije Rim (brani četvrtfinale iz 2023.) koji je zadnja postaja prije ovogodišnjeg Roland Garrosa. U ovoj godini još nije stigao ni do jednog finala, što je za njega itekako neuobičajeno. Bio je polufinalist Australian Opena i Monte Carla. Pao je u trećem kolu Indian Wellsa i ispao s Miami Opena.

Osvajač 24 Grand Slama, koji će 22. svibnja napuniti 37 godina, ističe Roland Garros kao ključan turnir u sezoni u kojoj su i Olimpijske igre u Parizu (od 27. srpnja do 4. kolovoza) također debelo podcrtane u kalendaru.Đoković će ovog ponedjeljka boraviti u Madridu jer će prisustvovati gala dodjeli nagrada Laureus na kojoj je nominiran za najboljeg sportaša prošle godine. Osvoji li ovu nagradu, izjednačio bi se s Rogerom Federerom kao najnagrađivaniji u toj kategoriji s pet nagrada.Đoković ima za suparnike Lea Messija, pobjednika u dva navrata (2020. i 2023.), zatim vozača Maxa Verstappena, atletičare Armanda Duplantisa, svjetskog rekordera u skoku s motkom koji je upravo oborio vlastiti svjetski rekord, Noaha Lylesa, trostrukog osvajača svjetskog zlata (100, 200 i 4x100) te norveškog nogometaša Erlinga Haalanda.

Učitaj još novosti