19. 04. 2024 - 21:35
SPREMA SE MEGA UGOVOR: Barcelona će u narednih deset godina od...
907
Shares
SPREMA SE MEGA UGOVOR: Barcelona će u narednih deset godina od Nikea dobiti pravo bogatstvo

SPREMA SE MEGA UGOVOR: Barcelona će u narednih deset godina od Nikea dobiti pravo bogatstvo

19. 04. 2024 - 21:35
0
Shares

Veoma zanimljiv period je ispred igrača, ali posebno navijača Barcelone. Kako stvari stoje konačno bi se lijepe stvari mogle ponovo početi događati za navijače ovog kluba.Naime, nakon što su prije nekoliko dana eliminisani iz Lige prvaka od PSG-a navijači Barcelone nisu nimali sretni i traže promjene u ekipi.Vjerovali su navijači Barcelone, posebno nakon pobjede u prvoj utakmici koja je odigrana u Parizu, da njihova ekipa može ostvariti prolaz u polufinale Lige prvaka.Ipak, PSG je odigrao sjajnu utakmicu i slavio je sa 4:1 u gostima kod Barcelone, te je na taj način ostvario prolaz dalje. U polufinalu Lige prvaka će PSG igrati protiv Borussije Dortmund.

Katalonski velikan Barcelona još uvijek ima ozbiljnih finansijskih problema, pa su na kraju ove sezone prinuđeni prodati nekog od glavnih fudbalera.

Svi su svjesni da će Xavi Hernandez na kraju sezone otići sa klupe ovog kluba, te se još uvijek čeka ko će preuzeti klubu Barcelone od početka naredne sezone.

Kako tvrde novinari španske Marce moglo bi "sunce obasjati" i navijače ovog kluba jer se navodno srpema veliki dogovor Barcelone i Nikea.Prema njihovim informacijima Barcelona i Nike dogovaraju mega ugovor po kojem bi po sezoni Barcelona dobijala 120 miliona eura plus bonuse u narednih deset godina.

Barcelona također traži i bonus od 100 miliona eura zbog eventualne vjernosti i potpisa ovog ugovora. Tako barem tvrde novinari Marce.

Barceona za 150 miliona prodaje dvije velike zvijezde?
Kako navode pojedini specijalsti za transfere iz Španije De Jong će zajedno sa Araujom u isti klub, tačnije u ekipi Bayerna.Bayern je navodno debelo zagrizao za dovođenje De Jonga i spremni su za njega ponudi između 60 i 70 miliona eura, a Barcelona nema ništa protiv da ga proda po toj cijeni.

Osim toga Bayern želi i Arauja, te su spremni ponuditi najviše 80 miliona eura za njegovo dovođenje, a Španci tvrde da će Barcelona pristati i na ovu ponudu.

Učitaj još novosti