19. 04. 2024 - 21:08
"Vrijeme je za poziv Guardioli, klub ga treba, a rekao je da...
907
Shares

"Vrijeme je za poziv Guardioli, klub ga treba, a rekao je da neće odbiti"

19. 04. 2024 - 21:08
0
Shares

Pep Guardiola ugovorom je vezan za Manchester City do 2025. godine i izvjesno je da će ostati među Građanima do ovog datuma. Međutim, katalonski list Sport predlaže predsjedniku Barcelone Joanu Laporti da hitno pozove Pepa da se vrati u klub.Pep Guardiola je trenersku eksploziju imao na klupi Barcelone. Čuveni španski stručnjak vodio je jednu od najjačih ekipa koja se ikad pojavila od 2008. do 2012. godine i osvojio je gotovo sve što je mogao.12 godina kasnije 53-godišnjak je na klupi Manchester Cityja. S engleskim klubovim je prošle godine osvojio trostruku krunu, više mu ništa nije toliko značajno od trofeja, a katalonski list Sport smatra da to Barca mora iskoristiti i vratiti ga na svoju klupu.Iako je Pep ugovorom za Građane vezan do ljeta naredne godine, preporuka ovog lista predsjedniku Joanu Laporti je da krene u napad na Guardiolu.

"Vrijeme je da Laporta pozove Pepa Guardiolu. Barci je potreban trener, a Pep je uvijek govorio kako nikad neće reći ne ako ga Barcelona treba. Sada ga klub treba", navodi Sport.

Međutim, teško je vjerovati da bi Guardiola mogao napustiti City nakon ove sezone i zamijeniti Xavija Hernandeza na klupi. Iako su se iznenađenja dešavala, to djeluje poprilično nemoguće.

Ipak, jasno je kako se i City priprema za život bez Guardiole. On ulazi u posljednju sezonu kao menadžer kluba i klub će tokom sezone tragati za njegovim nasljednikom.

Što se Barce tiče ime nasljednika Xavija na klupi već je poznato. To bi trebao biti nekadašnji igrač kluba Rafael Marquez. Službena potvrda uslijedit će vjerovatno na kraju sezone.

Guardiola je tokom boravka na klupi Barcelone osvojio 14 trofeja. Tri puta je bio šampion La Lige, dva puta je osvajao Ligu prvaka. Imao je u timu neke od najboljih fudbalera svijeta kao što su Messi, Xavi, Iniesta...Potom je Španac otišao u Bayern iz Minhena, da bi nakon tri sezone u Njemačkoj 2016. godine sjeo na klupu Manchester Cityja, čiji je menadžer i danas.

Uspio je na Etihad donijeti titulu prvaka Evrope. To je trofej koji su svi željno čekali i on je svoju dužnost definitivno ispunio.

Učitaj još novosti