19. 04. 2024 - 19:29
MORA NAZAD IZA REŠETAKA: Advokat otkrio kada se Dani Alves...
907
Shares
MORA NAZAD IZA REŠETAKA: Advokat otkrio kada se Dani Alves vraća u zatvor i svaki njegov naredni korak

MORA NAZAD IZA REŠETAKA: Advokat otkrio kada se Dani Alves vraća u zatvor i svaki njegov naredni korak

19. 04. 2024 - 19:29
0
Shares

Dani Alves i dalje na uslovnoj slobodi koju je nedavno platio sa milion eura te tako izašao iz zatvora u Barceloni.
Njegov izlazak iz zatvora ne znači i potpuni povratak na slobodu, jer je sud u Barceloni izrekao niz mjera opreza.Oduzeta su mu oba pasoša i dužan je dolaziti na sud jednom sedmično kako bi se potpisao na ročištu, uz zabranu napuštanja državnog teritorija.

Novine El Español konsultirale su advokata Juana Gonzala Ospinu, a on im je otkrio kada će se Alves morati vratiti u zatvor.Prema riječima Ospine, sudski proces može biti dug, pogotovo s obzirom na žalbe obrane, žrtve i tužilaštva. Alves je u februaru osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja, ali ta odluka nije pravosnažna zbog žalbi odbrane.

Vrhovni sud pravde Katalonije trenutno razmatra žalbu Alvesovih advokata, što je proces koji bi trebao trajati oko šest mjeseci, a sljedeći korak je čekati obavijest o toj odluci.

Nakon toga će, izvjesno je, advokati podnijeti dodatne žalbe pred ovim sudom, a Ospina kaže da će se Alves u zatvoru zbog svega toga vratiti u roku od 18 do 24 mjeseca.

Naveo je Ospina i da se očekuje da se Alves žali Ustavnom sudu i da čak ide na Evropski sud za ljudska prava. Međutim, jedno je prema Ospini sigurno i potpuno jasno - nijedna od tih opcija neće spriječiti njegov ponovni odlazak u zatvor.

Učitaj još novosti