19. 04. 2024 - 18:58
REAL STAVIO VELIKO BREME NA LEĐA SVOG JUNAKA: "Čekaj ili idi,...
907
Shares
REAL STAVIO VELIKO BREME NA LEĐA SVOG JUNAKA:

REAL STAVIO VELIKO BREME NA LEĐA SVOG JUNAKA: "Čekaj ili idi, ti odluči"

19. 04. 2024 - 18:58
0
Shares

Madridski Real spreman je ponuditi produžetak saradnje ukrajinskom golmanu Andriyu Luninu, ali su mu na leđa stavili veliko breme u odluci šta će napraviti od svoje karijere.Andriy Lunin ove sezone je potpuno u drugi plan bacio najskupljeg golmana svijeta Kepu Arrizabalagu. Španac je doveden kako bi zamijenio povrijeđenog Thibauta Courtoisa, no 25-godišnji Ukrajinac ga je brzo nadmašio i postao je jedinica kraljevskog kluba.Na njegove odbrane niko nije ostao imun. Donio je Realu ogroman broj bodova, junak je i plasmana u polufinale Lige prvaka, pa je rukovodstvo kluba odlučilo da mu ponudi nastavak saradnje.Sada je pred njim velika odluka. Hoće li potpisati nastavak saradnje i čekati svoju šansu pored Thibauta Courtoisa ili će iskazati želju za odlaskom negdje gdje će biti prvi izbor.

Real je ovu odluku prepustio sjajnom golmanu. Stavili su veliko breme na njegova leđa."Real Madrid drži sve opcije otvorene za Andriya Lunina. Vide ga kao golmana budućnosti, ali onje taj koji mora odlučiti hoće li čekati odlazak Courtoisa ili će izabrati odlazak u klub gdje bio starter", navodi Cadena SER.

Luninu trenutni ugovor ističe naredne sezone. Na stolu ima ponudu za nastavak saradnje i sve je apsolutno u njegovim rukama.

S odbranama koje je ove sezone prikazao u Real Madridu znatno je sebi povećao cijenu. Dosta je klubova koji bi ga rado angažovali i vidjet ćemo šta će Ukrajinac na kraju odlučiti.

On je ove sezone u 27 utakmica čak 12 puta sačuvao svoj gol, a primio je ukupno 23 pogotka u svim takmičenjima.Nacho Fernandez odlazi iz kluba
Iskusni defanzivac Nacho Fernandez (34) najavio je kako odlazi iz kluba na kraju sezone.

Nacho je bio jedan od onih fudbalera s kojima je Real pregovarao o nastavku saradnje. Ipak, on je odlučio da je ipak vrijeme za odlazak s obzirom na to da neće biti u prvom planu naredne sezone.

Učitaj još novosti