19. 04. 2024 - 13:13
OKI Fantomi započeli pripreme za Kup šampiona: Svi se nadaju...
907
Shares
OKI Fantomi započeli pripreme za Kup šampiona: Svi se nadaju novoj evropskoj tituli

OKI Fantomi započeli pripreme za Kup šampiona: Svi se nadaju novoj evropskoj tituli

19. 04. 2024 - 13:13
0
Shares

Aktualni prvaci Bosne i Hercegovine Odbojkaški Klub invalida Fantomi počeli su s pripremama pred odlazak na Kup šampiona koji će se od 26. do 28. aprila održati u hrvatskom gradu Poreču. Odbojkaši Fantoma otišli su na pripreme u Jablanicu, gdje se uz dva treninga dnevno ozbiljno spremaju za odbranu titule evropskog prvaka.

Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, kaže kako imaju odlične uslove za pripreme te da su svi igrači zdravi.

"Idemo na odbranu titule, sedme po redu. Svjesni smo kvalitete ovog takmičenja, ali odlučni smo da odbranimo titulu, jer se samo prvo mjesto računa, a ostala ne", kaže Godinjak.

U sklopu proljetnog dijela prvenstva Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci Fantomi su zabilježili sve pobjede te se nadaju da će odbraniti i titulu prvaka BiH. "Očekuju nas teške utakmice, ali navikli smo na to. Važno je da je atmosfera u ekipi odlična, kao i uslovi za treniranje, jer ne želimo ništa prepustiti slučaju", navodi Mirzet Duran, kapiten Fantoma i reprezentativac BiH.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu ove godine nastupit će šest ekipa, među kojima je i gradski rival Fantoma, SDI Spid. Pored njih, na turniru učestvuju ekipe iz Hrvatske, Italije, Poljske i Srbije.

OKI Fantomi prošle godine odbranili su evropsko zlato u njemačkom Dresdenu te po šesti put postali prvaci Evrope. Nakon povratka iz Poreča, Fantome očekuje organizacija i međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2024", gdje će također braniti prvo mjesto.

Učitaj još novosti