18. 04. 2024 - 18:58
Dva dana nakon ispadanja iz Lige prvaka stiže nova loša...
907
Shares
Dva dana nakon ispadanja iz Lige prvaka stiže nova loša vijest! Barcelona kažnjena zbog navijača

Dva dana nakon ispadanja iz Lige prvaka stiže nova loša vijest! Barcelona kažnjena zbog navijača

18. 04. 2024 - 18:58
0
Shares

PSG je izbacio Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka. Dva dana nakon ispadanja, Barcelona je saznala kaznu koja na adresu kluba dolazi zbog navijača.

Sjajan četvrtfinalni dvomeč Lige prvaka gledali smo između Barcelone i PSG. Barcelona je slavila 3:2 u Parizu, da bi PSG s 4:1 pobijedio u revanšu i prošao dalje.

Sada dolaze nove loše vijesti za Barcelonu. Naime, UEFA je kaznila Katalonce zbog događaja u Parizu koje su izazvali njeni navijači.

Kazna iznosi 32.000 eura u novčanom smislu, ali mnogo teža kazna je zabrana prodaje ulaznica za naredni gostujući meč u Ligi prvaka.

Radi se o uslovnoj kazni. Ukoliko navijači Barcelone naprave novi prekršaj u narednih godinu dana, kazna automatski stupa na snagu.

Barcelona je kažnjena nakon što su navijači palili pirotehniku, uništavali sjedišta i skandirali rasističke povike. 

Osim toga, Barcelonin defanzivac Ronald Araujo sada čeka suspenziju. Biti će "out" jednu ili dvije utakmice nakon crvenog kartona koji je dobio protiv PSG-a.

Atletico Madrid će učestvovati na Svjetskom prvenstvu za klubove, što se ne može reći za Barcelonu. Osim toga, nagrada za to će biti oko 50 miliona eura.

Svjetsko klupsko prvenstvo igrat će se u SAD-u u novom formatu. Učestvovat će 32 kluba podijeljena u osam grupa, nakon čega slijedi nokaut faza. Nešto slično kao dosadašnji format Svjetskog prvenstva za reprezentacije.

Osim Atletico Madrida, na listi evropskih klubova koji će učestvovati su Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, te bi se još trebali pridružiti ili Arsenal ili Salzburg, prenosi Sportsport

Učitaj još novosti