18. 04. 2024 - 16:43
Jonathan David pred velikim potpisom na ljeto: Klub je spremio...
907
Shares
Jonathan David pred velikim potpisom na ljeto: Klub je spremio teren, čeka sa zvanična potvrda

Jonathan David pred velikim potpisom na ljeto: Klub je spremio teren, čeka sa zvanična potvrda

18. 04. 2024 - 16:43
0
Shares

Aktuelni prvaci Italije ekipa Napolija ima vrlo lošu sezonu. Odavno je poznato da neće odbraniti titulu, a u pitanju je i izlazak na evropsku scenu naredne sezone.

U klubu spremaju drastične promjene na ljeto, a italijanski mediji prenose da su dogovorili već jedno veliko pojačanje.

Kanadski reprezentativac, 24-godišnji Jonathan David koji briljira u dresu francuskog Lillea od naredno ljeto bi trebao biti stanovnik Napulja.

Tim sa juga Italije je spreman Lilleu ponuditi oko 80 miliona eura što je 30 miliona više od trenutne cijene Davida koji sa Lilleom ima ugovor do 2025. godine, prenose mediji u Italiji.

Napolitanci su također spremili Kanađninu ugovor na tri godine sa mogućnosti produženja istog.

Pomeuti fudbaler je bio na meti mnogih evropskih klubova prošlo ljeto, ali Lille je uspio da ga zadrži u svojim redovima.

To je bio ispravan potez francuskog tima koji je stigao i do četvrtine finala Konferencijske lige, a odlične partije i u ovoj sezonu Davidu su dodatno digle cijenu.

U tekućoj sezoni Jonathan David je za Lille odigrao 40 utkamica u svim takmičenima i ima sjajnu statistiku od 23 golai sedam asistencija.

Lille večeras igra revanš utakmicu četvrtine finala Konferencijske lige protiv Aston Ville gdje love zaostatak iz Birminghama iz prvog meča koji je Villa dobila sa 2:1

David je i standardni reprezentativac Kanade za koju je skupio 46 nastupa i postigao 26 pogodaka.

U redove Lillea došao je 2020. godine iz belgijskog Genta i vrlo brzo se profilisao u ključnog igrača ovog francuskog kluba.

Chelsea je prošlo ljeto bio blizu da angažuje Davida, ali sve je palo u vodu jer Plavci nisu htjeli popustiti kada je u pitanju ponuda.

Napoli sada glavni cilj ima da se plasira na evrospku scenu naredne sezone i tu će biti velike borbe.

Napolitanci su trenutno osmoplasirani u Seriji A šest kola prije kraja sa 49 bodova, koliko ima i sedmoplasirani Lazio, dok šestopalsirana Atalanta ima 51 bod. Šesta pozicija vodi u Evropa ligu, a sedam u Konferencijsku ligu na kraju sezone.

Naravno dosta toga se može promijeniti ako Milan, Roma ili Atalanta osvoje Evropa ligu ove sezone ili Fiorentina Konferencijsku ligu, a također Firoentina i Atalanta imaju priliku da osvoje i Kup Italije, tako da će Napolitanci do kraja sezone biti u neizvjesnosti kada su u pitanju evropske karte za narednu takmičarsku sezonu.

Učitaj još novosti