18. 04. 2024 - 10:45
SENZACIJA NA POMOLU: Edin Džeko napušta Fenerbahce i odlazi u...
907
Shares
SENZACIJA NA POMOLU: Edin Džeko napušta Fenerbahce i odlazi u ovaj klub za milione eura?

SENZACIJA NA POMOLU: Edin Džeko napušta Fenerbahce i odlazi u ovaj klub za milione eura?

18. 04. 2024 - 10:45
0
Shares

Iako u zaista poznim igračkim godinama, legendarni bh. reprezentativac Edin Džeko još uvijek itekako zna da zabija pogotke na velikoj sceni.

Džeko tako u mjesecima koji su iza nas trese protivničke mreže u dresu turskog velikana Fenerbahčea, ali se u ovom klubu prema posljednjim informacijama neće još dugo zadržati.

Ako je vjerovati vijestima iz Turske, jedan tim još uvijek nije odustao od njegovog dovođenja i postaje sve realnije da će popularni Dijamant promijeniti sredinu.Naime, Al Ittihad nudi 20 miliona eura (1.95 miliona KM) za iskusnog napadača, te se Džeki smiješi nastavak karijere u Saudijskoj Arabiji, državi u kojoj već nastupaju brojna poznata imena.

Kapiten Fenerbahcea bi u Al Ittihadu imao 15 miliona eura (29.3 miliona KM) godišnje plate, što bez ikakve dileme nije ponuda kakva se dobija svaki dan, čega je svjestan i sam 38-godišnjakPodsjećamo, Edin Džeko je kroz bogatu karijeru nastupao za velike klubove poput Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera, a čini se da će posljednju epizodu u Evropi imati u Istanbulu, javlja SportAM.

Učitaj još novosti