17. 04. 2024 - 22:20
VIJESTI NISU OHRABRUJUĆE: Očajan potez supruge Michaela...
907
Shares
VIJESTI NISU OHRABRUJUĆE: Očajan potez supruge Michaela Schumachera, legendu čeka tužan kraj

VIJESTI NISU OHRABRUJUĆE: Očajan potez supruge Michaela Schumachera, legendu čeka tužan kraj

17. 04. 2024 - 22:20
0
Shares

O trenutnom stanju Michaela Schumachera i dalje vlada tišina, ali najnovije vijesti o legendarnom vozaču Formule 1 ne djeluju nimalo ohrabrujući. Tretmani kojima je Nijemac bio podvrgnut od nesreće na skijanju 29. decembra 2013. zahtijevaju znatan financijski napor zbog čega je njegova supruga Corinna morala podnijeti određenu žrtvu.Aukcijska kuća Christie's koja je, predstavljajući svoj sljedeći događaj koji će se održati u Ženevi 13. maja, otkrila da će među vodećim predmetima aukcije biti izbor od osam luksuznih satova koji su dio privatne kolekcije sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1.

Kao dodatna potvrda da je Corinna odlučila prodati satove, stigle su i riječi voditelja Christie's satova u Evropi Remija Guillemina: "Naša aukcijska kuća iskreno zahvaljuje obitelji Schumacher na povjerenju.

"Ponosni smo što možemo predstaviti ove legendarne i jedinstvene satove jedne od najslavnijih legendi Formule 1. To je izniman trenutak za entuzijaste satova i ljubitelje formule 1.""Radujemo se susretu sa strastvenim kolekcionarima tokomš naših međunarodnih izložbi i aukcije 13. maja u Ženevi", komentisala je osoba koja će biti zadužena za prodaju nekih komada.

Prodaja od koje porodica Schumacher očekuje iznos veći od četiri miliona eura s obzirom da je to ukupna početna cijena osam vrijednih komada koji će biti izloženi u Los Angelesu, Hong Kongu, Tajvanu, Dubaiju i New Yorku prije aukcije u Ženevi.

Aukcija uključuje pet satova iz kolekcije Ruthenium Francois-Paula Journea, Rolex Daytona od 14k zlata koji mu je poklonio njegov povijesni menadžer Willi Weber i dva unikatna komada, odnosno dva personalizirana sata koje je naručio tadašnji šef Ferrarija Jean Todt, a potom ih poklonio njemačkom vozu.

Prvi je jedinstveni Platinum Vagabondage 1 (procijenjene vrijednosti između 1.2 i 2.2 milioa eura) s crvenim brojčanikom koji sadrži simbole koji predstavljaju sedam svjetskih naslova koje je Nijemac osvojio, dizajn njegove kacige i amblem Propinjućeg konja, a koji također ima Todtovu posvetu Michaelu Schumacheru ugraviranu u kućište za Božić 2004.

Drugi je Audemars Piguet, koji mu je poklonio francuski menadžer prošlog Božića, a koji također ima posvetu za njemačkog vozača i personaliziran je s dizajnom njegove crvene kacice i čija se vrijednost procjenjuje u rasponu od 200 do 300 hiljade eura.

Schumacher je i dalje jedan od najuspješnijih F1 vozača u historiji i dijeli rekord od sedam svjetskih naslova s Lewisom Hamiltonom.

Povukao se iz F1 krajem 2012., nakon kratkog povratka s Mercedesom, ali je sljedeće zime pretrpio tešku povredu glave u nesreći na skijanju zbog koje je pao u komu. Njegovo stanje od tada njegova porodica drži u tajnosti.

Učitaj još novosti