17. 04. 2024 - 21:40
NADA IPAK POSTOJI: Atletico Madrid uprkos ispadanju iz Lige...
907
Shares
NADA IPAK POSTOJI: Atletico Madrid uprkos ispadanju iz Lige prvaka ima čemu da se raduje

NADA IPAK POSTOJI: Atletico Madrid uprkos ispadanju iz Lige prvaka ima čemu da se raduje

17. 04. 2024 - 21:40
0
Shares

Iako je španska ekipa ispala iz Lige prvaka, imat će čemu da se raduje.Fudbaleri Atletico Madrida poslije sinoćnjeg gostujućeg poraza od Borussije Dortmund oprostili su se od Lige prvaka.

Španski klub je sinoć izgubio od njemačkog velikana rezultatom 4:2 i prednost od 2:1 iz prvog meča na stadionu Wanda Metropolitano im nije bila dovoljna da prođu u polufinale.Ipak, i pored svega toga, ekipa iz Madrida je već sada inkasirala 50 hiljada eura. Šta to znači? Poraz Blaugrane od PSG-a i ispadanje Katalonaca znači da se Atletico plasirao na naredno Svjetsko prvenstvo klubova, koje će se prvi put održati u novom formatu.Igrat će 32 kluba, a 11 od 12 predstavnika se već zna, a poslije ispadanja katalonskog velikana, Atletico je siguran, te su tu još i Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Juventus i Borussia.Svaki tim koji zaigra na ovom prestižnom takmičenju će dobiti 50 hiljada eura, a to će biti mnogo veći finansijski podsticaj za klubove van Evrope.

Azija će imati četiri predstavnika, a već su svoje mjesto osigurali Al Hilal iz Saudijske Arabije i Urawa Red Diamonds iz Japana. Četiri tima dolaze i iz Afrike, a egipatski Al Ahli i Wydad AC iz Maroka imaju svoje mjesto na turira. Iz CONCACAF-a na prvenstvo također idu četiri tima, a već se zna da su to CF Monterrey i Leon iz Meksika i Seattle Sounders FC iz Amerike

Iz Okeanije će na prvenstvo ići Auckland City FC sa Novog Zelanda, a iz Južne Amerike za sada mjesto imaju Palmeiras, Flamengo i Fluminense. Uz to će na prvenstvo i jedan tim domaćin koji dolazi iz Amerike. 

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti